• Huvudsponsorer

Stor portion rutin till Malmös backbesättning

2 augusti 2017 10:20

Malmö har fyllt upp sitt försvar till den kommande säsongen. Den åttonde backplatsen tas av en 36-åring med ett helt lass erfarenhet från Europas största ligor och internationellt spel.


Backen det handlar om är Tuukka Mäntylä, ett sedan tidigare bekant namn för SHL-publiken. Redan 2003 kom han till Sverige för spel i Luleå under två säsonger och efter en tur hem till Finland och moderklubben Tappara spelade han i Frölunda säsongerna 2007/2008 och 2008/2009, totalt 189 SHL-matcher och 27 slutspelsmatcher.

I Finland har Mäntylä spelat 525 matcher, alla för Tappara, och utöver det har han huserat i KHL i olika lag, senast i Kunlun Red Star.

Mäntylä har även representerat det finska landslaget under i stort sett varje säsong under sin karriär, så det är en spelare som är van vid hetluften som kommer till Malmö.

– När jag hörde att Redhawks var intresserade meddelade jag min agent, att jag väldigt gärna ville spela där. Jag vet att det är ett riktigt bra lag med fina faciliteter och en trevlig stad. Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och jag är väldigt glad i dag, säger Tuukka Mäntylä själv till Malmös hemsida.

Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, är nöjd över det senaste tillskottet:

– Vi har sökt efter en back för att stärka laget ytterlige och nu har vi hittat honom i Tuukka. Han är en rutinerad spelare som är skridskosnabb, stark och väldigt vältränad. Han är tuff att möta och har potential att bli en riktig publikfavorit i Malmö Arena. Att han varit i Sverige tidigare, har vetskap om det svenska sättet att spela och dessutom ville komma hit ser vi också som plusfaktorer.

Hela nyheten finns på Malmös hemsida där Mäntylä också beskriver sig själv som spelare.