Lista: Fem spelare som utmärkte sig under torsdagen

24 september 2021 10:00
I backspegeln

Under torsdagen spelades det fyra matcher i SHL. Flera spelare stod för fina prestationer. Här följer fem spelare som utmärkte sig lite extra.


Oula Palve, Brynäs IF

Palve var i allra högsta grad involverad i Brynäs islossning mot Växjö. 29-åringen låg bakom 2-2, 3-2 och 4-2 när Gävlelaget vände ett tvåmålsunderläge till seger 6-4 mot Lakers. Finländaren har nu gjort fyra poäng, samtlig assist, på de senaste två matcherna och har fått en smakstart på säsongen. Palve och hans Brynäs tar sig an Skellefteå imorgon. Förra säsongen stod Palve för ett mål på tre matcher mot västerbottningarna. Blir det nya poäng imorgon?

Nils Åman, Leksands IF

21-årige Åman var påpasslig när hans Leksand bortabesegrade Frölunda. Han gjorde själv 1-0 och låg sedan bakom Patrik Zachrissons 2-0 i den andra perioden. I den tredje perioden satte han 3-0 och med två mål och en assist var han grunden till dalalagets första trepoängare för säsongen. I och med gårdagen har han nu tangerat sin bästa notering för mål under en SHL-säsong (2). Förra säsongen stod han för 2+8 poäng. Åman och hans Leksand tar sig an Linköping imorgon. Ny chans till nya poäng, således.

Robert Rosén, Växjö Lakers

Rosén har fått en smakstart på säsongen. Igår var han inblandad i Växjös båda mål; Han gjored själv 1-0 och assisterade till 2-0 i vad som dock blev en förlust till slut. Med det har Rosén gjort tre mål och sex assist på de första fyra matcherna, och han har ännu inte lämnat isen poänglös. Det är första gången han gör poäng i samtliga av de första fyra matcherna under en SHL-säsong.

Henrik Haukeland, Färjestad BK

Färjestad bärgade sin tredje seger på tre försök när man bortabesegrade Linköping med klara 4-0. I mål stoppade Henrik Haukeland samtliga 27 skott han fick mot sig och höll därmed säsongens första nolla. Det var sjätte gången i karriären som norrmannen höll nollan i SHL. Färjestad spelar inte förrän nästa torsdag igen då man tar sig an Skellefteå. Blir det en ny fin insats av Haukeland?

Anton Olsson, Malmö Redhawks

Olsson gjorde sitt allra första SHL-mål när han skoningslöst tryckte in sin egen retur för 3-0 hemma mot Djurgården. 18-åringen spelade 39 matcher förra säsongen och har nu totalt spelat 50 matcher i grundserie och slutspel kombinerat. Målet var hans femte poäng i SHL, samtliga har kommit i grundserien.