• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Idag 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb

#SHLThrowback - Jonathan Davidsson och genombrottet

21 februari 2018 13:00
#SHLThrowback

För två år sedan gjorde han SHL-debut och förra säsongen etablerade han sig i ligan. Nu har Jonathan Davidsson tagit nästa kliv. I ett Djurgården som imponerar är Tyresökillen ett av de främsta utropstecknen.


20 år ung har Jonathan Davidsson snabbt hunnit växa i SHL-kostymen. När Djurgården stormat fram genom seriespelet har forwardstalangen varit en av de drivande motorerna i offensiven. Med tio mål, 18 assist och sammanlagt 28 poäng är unge Davidsson stockholmarnas näst främste poänggörare - enbart slagen av klart mer rutinerade Patrik Lundh.

För Jonathan Davidssons del är det här den blott andra kompletta säsongen i SHL. Ligadebuten för Djurgården kom 2015/2016 och på bara två års tid har han spelat sig till en central plats i laget. Det inledande A-lagsåret spenderades till viss del på lån i HockeyAllsvenska Asplöven, men förra säsongen gavs Davidsson chansen på allvar i Djurgården.

Tillsammans med den ett år yngre brodern Marcus spelade Jonathan omedelbart till sig en plats i Robert Ohlssons lagbygge. Där har duon också hållit sett till att hålla sig kvar. Bröderna, uppvuxna och hockeyfostrade i Tyresö, har utvecklats i en rasande takt och för Jonathan Davidsson har det stora genombrottet kommit i år. Efter 46 matcher och tolv poäng i SHL och SM-slutspel 2016/2017 är han 2017/2018 redan uppe i en dubbel skörd.

Samtidigt som Djurgården radat upp segrar, klättrat mot tabelltoppen och väckt drömmar om fornstora dagar till liv har lagets 20-åring blommat ut. Davidssons 28 poäng ger talangen en andraplats i den interna poängligan, men hans +17 innebär också att han är delad sjua i hela SHL. Nio matcher återstår, sedan kan Djurgården med största sannolikhet förbereda sig för kvartsfinalspel. Förhoppningen hos Stockholms stolthet och dess fans är att Jonathan Davidsson tar klubbens öde under sina vingar även där.