• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep

Svårt – men inte omöjligt att vända 1-3 till 4-3

10 april 2018 17:30

Skellefteå gick på måndagen fram till 3-1 i matcher i semifinalen mot Djurgården. En seger till behövs för att säkra finalplatsen och ledningen är tillsynes ganska säker. Men klart är det inte - något som just Skellefteå är väl medvetna om.


Det ser onekligen bra ut för Skellefteå, något annat går inte att säga. En stabil ledning i matchserien mot Djurgården och bara en seger till behövs för att stå med båda fötterna i SM-final mot väntande Växjö.

Men Djurgården har såklart inte gett upp. Det krävs tre raka segrar för att ta hem semifinalen.

Det har hänt vid fem tillfällen tidigare att ett lag vänt 1-3 i matcher till seger med 4-3. Skellefteå har varit inblandat i en sådan, då som det förlorande laget och i en matchserie som, för västerbottningarna, ligger skrämmande nära i tid.

Det var nämligen i slutspelet 2017 som det inträffade. I kvartsfinalen mot Frölunda ledde Skellefteå med 3-1 i matcher men föll i en gastkramande match sju som avgjordes i sudden.

De övriga fyra tillfällena är:

2015: Frölunda mot Luleå
2010: Linköping mot Frölunda
2009: HV71 mot Timrå
2006: Frölunda mot Linköping

Det återstår att se hur matchserien mellan Skellefteå och Djurgården utvecklar sig. På onsdagen är det i alla fall dags för nästa rond som spelas i Ericsson Globe med start 19:30.