• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt

Veckans Match: Optimistiska nykomlingarna drabbar samman

5 december 2019 14:00
Växande form hos nykomlingarna - som möts
Veckans Match

Under torsdagen möts nykomlingarna Leksand och Oskarshamn. Duon återfinns i bottenskiktet av tabellen, men positiva tendenser kan skönjas hos båda lagen inför torsdagens drabbning.


Efter fina starter på säsongen har Leksand och Oskarshamn dalat i tabellen och inför kvällens match återfinns de två på 20 poäng vardera i botten av densamma. Båda lagen andas dock optimism efter uppehållet. Leksand kommer till matchen med en seger mot Rögle (3-2) i ryggen, dessförinnan höll man jämna steg borta mot Djurgåden (förlust 2-0):

– Djurgårdsmatchen var nog vår bästa match under säsongen. Där hade vi inte med oss studsarna och hade vi fått med oss bara en studs där så tror jag att vi hade vunnit den matchen, säger backen Jonas Ahnelöv till SHL.se.

Studsarna gick måhända lagets väg lite mer mot Rögle:

– Vi spelade klart situationerna mer, vi går ut rejälare. Det var inte så mycket tveksamheter. Alla köper in på hårt jobb. Jag tycker att vi gör en bra match, förutom andraperioden. Men i första och tredje visar vi hur bra vi kan vara - och vi får med oss lite studsar. Det handlar ju om att få det också, menar Ahnelöv.

Leksand och Oskarshamn har drabbat samman en gång tidigare under säsongen. Då gick smålänningarna Oskarshamn vinnande ur striden med 4-1. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och även Oskarshamn har stött på sin besäkärda del av motgångar. Trots det är det bra humör i truppen.

– Jag måste säga att det är skön stämning. Vi är väl det laget av de fyra sista som mår bäst, tror jag. Det är väl klart att vi inte har varit nöjda med resultaten på sista tiden. Men efter uppehållet tycker jag att vi har varit jämnare och vi har varit med i matcherna, säger Jonathan Salmonsson.

– Jag tror att det är viktigt att man kommer hit och har kul. När det börjar bli deppigt på träningarna, då är man illa ute. Sen är det klart att jag försöker rätta till saker som inte funkar och pratar med lagkompisarna och sådär. Men jag har varit med tillräckligt mycket och känner att vi helt klart är på rätt spår.

Oskarshamn besegrade Färjestad (3-2) den 23 november. Därefter har två förluster kommit. Laget föll med 4-1 borta mot Frölunda innan det blev uddamålsförlust hemma mot Växjö senast.

– Mot Frölunda… Där ledde de med 3-0 efter första, då sköt de fem skott. Det är lite olyckligt. Samma mot Skellefteå (2-5, red.anm), de gör mål i tom kasse. Det är också en jämn match där jag tycker att vi är bättre. Det behövs lite, lite till, menar Salmonssson och fortsätter:

– Det kommer att bi en väldigt tuff match mot Leksand. De kommer med en skön seger i ryggen och har säkert fått lite energi från den matchen. Vi kommer med en skön känsla i kroppen men jag tror att läget är jobbigare för dom än för oss, säger Oskarshamns veteran och tillägger:

– Sen är det ju absolut inte så att det är okej för oss att förlora. Vi vill ju upp på vinnarspåret igen.

Tränarna behåller lugnet - trupperna likaså

Salmonsson berömmer tränaren Håkan Åhlund och dennes inställning i det läge laget är nu.

– Jag tror också att han känner att vi har ett stabilare spel nu. Av de sista sju matcherna skulle vi, om man ska vara rättvis, kanske vunnit tre-fyra stycken. Luleå borta är en svår bortamatch där vi skapar otroligt mycket chanser. Borta mot Frölunda är det jämnt i skotten. Han ser ju också såna grejer och till slut vänder det ju. Man får igen allting.

Samma beröm har Ahnelöv för Leksands tränare, Roger Melin:

– Roger är kanon att ha i det läget vi är nu. Han är inte den som brusar upp. Han håller lugnet. Det blir skönt för många spelare. Istället för att någon gapar och skriker är det lugnt. Han har det under kontroll och gör de rätta grejerna. Han får oss att släppa ner axlarna och har roligt. Han är otroligt bra att ha att göra med.

Jonas Ahnelöv och Johannes Salmonsson är kompisar utanför isen men på densamma blir är det inga vänskapliga toner. Chansen finns att duon möts i ett sarghörn:

– Ja, haha, så kan det bli, säger Ahnelöv, som även känner Niclas Torp bland kvällens motståndare.

– Det är väl lite extra roligt att möta dom. Det blir inte så speciellt men något sms kanske. Det är roligt att möta dom, avslutar han.