NHL 18 expanderar – CHL inkluderas

16 augusti 2017 14:30
eshl

EA SPORTS satsar på europeisk hockey i NHL 18 och ett tydligt tecken på det är den nyskapade möjligheten att spela med alla lag från CHL – Champions Hockey League. Häng med när ESHL gör en djupdykning!


Mindre än en månad kvar till släppet av NHL 18 och de spännande nyheterna avlöser varandra på en närmast daglig basis. Sommaren brukar visserligen ses som en lugnare period i hockeyvärlden men för oss på ESHL är hockeysuget tillbaka sedan länge och vi kastar oss därför hungrigt över alla spelnyheter vi kan få tag på.

Innan vi kikar närmare på de senaste hockeyligorna att inkluderas i EA SPORTS portfolio vill vi rikta ett stort tack till alla er som ställde upp i tävlingen om Betakoder för NHL 18. Intresset var enormt och koderna gick åt som smör i solsken! Vann du inte denna gång behöver du dock inte hänga läpp, mer tävlingar planeras inom kort så håll utkik här på ESHL-sektionen.

CHL – Champions Hockey League

EA SPORTS har länge haft SHL – en av världens odiskutabelt bästa hockeyligor – inkluderad i sina spel med alla lags respektive tröjor, spelare samt arenor valbara att spela med. Nytt för NHL 18 är möjligheten att även kunna ge sig i kast med CHL, Champions Hockey League; ligan där de bästa hockeyklubbarna i Europa gör upp om att få kalla sig mästare.

CHL består av lag från 13 olika ligor över hela Europa där SHL räknas som en av de sex ”grundarna” och representeras av 3-5 lag varje ny säsong. De senaste tre årens mästare har alla kommit från SHL (Luleå, Frölunda x2) och årets startfält ser åter starkt ut med Brynäs, Frölunda, HV71, Malmö och Växjö inkluderade.

Utöver klubbar från SHL återfinns även aldrig tidigare inkluderade lag som Cardiff Devils (Wales) och Stavanger Oilers (Norge) i denna nya CHL-satsning.

Lag från CHL kommer alltså finnas spelbara i Spela nu, Säsongsläge, Onlinespel samt vara representerade i HUT via spelare och tröjor. Ett kul tillägg anser vi här på ESHL!

Som ett ytterligare led i satsningen på europeisk hockey annonserade EA SPORTS nyligen att den svenska andraligan, HockeyAllsvenskan, kommer finnas representerad i NHL 18.

Till ESHL-sidan