20 frågor med Dennis Everberg

5 april 2022 11:00
20 frågor

Dennis Everberg har tagit två VM-guld, spelat 70 NHL-matcher, vunnit CHL och han hoppas kunna hjälpa Rögle till klubbens första SM-guld. Nu ska vi lära känna den 30-årige forwarden bättre med hjälp av 20 frågor. Här berättar han om sitt första NHL-mål, varför han gillar att dammsuga samt mötet med Sidney Crosby som gjorde honom starstruck.


1. Golf eller padel?

– Padel, även om jag inte spelar så mycket. Jag känner inte riktigt att jag har tid eller ork för det. Men under semestern brukar det bli några matcher. Golf tar för lång tid när man har barn. Det är väldigt trevligt annars.

2. Vilken ålder är det på era barn?

– Jag har en bonusgrabb på åtta år och två döttrar på snart tre och ett år.

3. Vad hittar ni helst på med familjen om du har en ledig dag?

– Vi bor nära en hembygdspark. Det är en djurpark och lekplats på samma ställe. Det är go to-stället.

4. Vilken fysövning tycker du är roligast respektive tråkigast?

– Springa är jag bra på. Det trycker jag är kul. På tråkigast kan man välja och vraka, haha. Men frivändningar. Det känns det som att kroppen går sönder varje gång jag kör frivändningar.

5. Hur fördriver du tid på bussen till bortamatcher?

– Jag försöker sova så mycket jag kan, i och med att jag har småbarn hemma. Ibland är det kortspel, men jag försöker sova så mycket jag kan.

6. Vilken är din häftigaste hockeyupplevelse?

– Mitt första NHL-mål, VM-gulden och att varannan match få spela på hemmaplan i Catena Arena är få förunnat. Klyschigt sagt, men det slår högt. Vi är väldigt bortskämda med att ha sådant tryck varje match. Även CHL-guldet måste jag nämna.

7. Kan du berätta om ditt första NHL-mål?

– Det var mot Anaheim. Det var egentligen bara en chipp mot mål och sedan slank den in. Det var en oerhörd känsla. Bara att spela i NHL var häftigt och att sedan få göra mål är en barndrömsdröm.

8. När har du varit som mest starstruck?

– Jag kom in på isen en gång mot Pittsburgh och då kom Sidney Crosby i full fart. Då hann jag tänka: ”Fan vad cool, här kommer Crosby och flyger förbi mig”. En annan gång mötte jag Sedinarna och de snurrade upp mig i ett långt byte, men den där verkliga starstruckkänslan var när Crosby kom och jag verkligen hann tänka att ”där kommer världens bäste spelare”.

9. Vem är den bäste spelaren du har mött?

– Det är många som är jättebra. Gabriel Landeskog kan jag nämna. Han spelade jag i och för sig med i Colorado, men han var min kapten. Jag var imponerad över hur han skötte den biten, som väldigt ung kille. Nu är jag 30 år och har en ledarroll i Rögle, men det var många år sedan Landeskog blev lagkapten i ett NHL-lag.

10. Vad var det senaste du googlade?

– Dig. I och med att vi skulle göra den här intervjun var du den senaste jag googlade. Jag blev nyfiken och var tvungen att kolla upp dig. Jag ville ha en bild av vem jag skulle prata med.

11. Hur många kaffekoppar dricker du per dag?

– Det varierar mellan en och fem. Jag brukar inte dricka på morgonen på matchdagar för att jag vill somna snabbare efter träning.

12. När var du riktigt lycklig senast?

– CHL-guldet.

13. Har du några laster/dåliga vanor?

– Min sambo skulle nog komma på några saker. Men jag är dålig på att planera. Jag tar det som det kommer och ibland blir det lite väl mycket med en klackspark

14. Vad förutom idrott gillade du mest i skolan?

– Geografi.

15. Vilka hushållssysslor tycker du är roligast?

– Dammsuga. Där gör jag nytta. Man ser resultat direkt och det gillar jag.

16. Hur bra är du på att laga mat?

– Jag har en sambo som är fantastiskt duktig och intresserad. Det blir inte mycket matlagning för mig. Om det blir det har jag två, tre rätter som jag håller mig till.

17. Vilka är det?

– Jag har en kycklinggryta med ris och en baconpasta. Kycklinggrytan är lite mer komplicerad så är det tidspress blir det baconpastan.

18. Vad tror du händer efter döden?

– Jag tror att det blir svart. Det är tråkigt, men jag tror det är godnatt då.

19. Var är hemma för dig?

– Det är Ängelholm. Vi bodde i Västerås till jag var tio år. Pappa spelade hockey, men 2000 gick Västerås i konkurs och då flyttade vi ner. Det är Ängelholm som hemma är för mig.

20. Nämn tre artister du lyssnar på?

– Det finns många att välja bland, men vi kan ta Bruce Springsteen, Lars Winnerbäck och Eminem. Där har vi en salig blandning. Jag är en allätare när det kommer till musik.

Här hittar du samtliga intervjuer i serien 20 frågor.