• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Idag 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

20 frågor med Jesper Olofsson

15 november 2019 10:00
20 frågor

Intervjuserien "20 frågor", där vi blandar högt och lågt, hockeyrelaterat och mer privat, fortsätter i dag med Färjestads skarpskytt Jesper Olofsson. Här berättar 27-åringen bland annat om den värsta utskällning han fått, vem han var i skolan och vad han har tränat mest på under sin karriär.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

– Något jag hade behövt addera i mitt spel hade varit bra. Ibland kanske jag skulle behöva lite mer temperament än jag har. Därför hade jag nog tagit Markus Svenssons (målvakt i Färjestad) temperament. Det hade varit fint att ha ibland.

2. Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong?

– Oftast blir det lekaktiviteter med barnen. Någon lekpark eller badhus kanske.

3. Om du är sportchef i ett SHL-lag, och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Jag skulle ta Mackan (Svensson), från oss, där bak. Han är stabil. Som forward skulle jag ta Patrik Berglund (Djurgården). Han är en rutinerad herre, pålitlig. Jag gillar Övikskompanjonen Jesper Sellgren (Luleå). Han är duktig. Han får ta backplatsen.

4. Vilken är den bästa julklapp du fått?

– Svårt. Jag kan inte komma på den bästa jag fått, men det bästa vi har gett var när vi berättade att vi skulle få vårt andra barn.

5. Hur gjorde ni det?

– Vi hade ett kort på vår äldre dotter och hon hade en tröja där det stod ”Big sister”. Sedan fick de fundera ut vad det betydde.

6. Och de grejade det?

– Ja, men det tog faktiskt en stund. Det skulle ha stått på svenska kanske, haha.

7. När har du varit som mest starstruck?

– Jag kan inte komma på någon speciell, men det var skitcoolt när ”Foppa” tränade med oss juniorer i Modo, men vi hade förmånen att han gjorde det rätt mycket inför sina comebacker. Man blev van efter stund. Sedan minns jag att även att Markus Näslund var med och tränade med oss någon gång. Det är häftiga minnen.

8. Vilken är din bästa hockeyupplevelse, när du själv inte har varit inblandad?

– Något som var jäkligt coolt var när Modo vann SM-guld 2007. Det var häftigt när det firades på stan och i arenan.

9. Vilket lag i ligan har imponerat mest på dig så här långt?

– Örebro tror jag. Rögle har varit bra, men Örebro känns riktigt stabila.

10. Om du skulle göra en regelförändring, eller annan ändring, inom hockeyn. Vad skulle det vara?

– Jag tycker att vi ska vara ännu hårdare tag mot alla spelförstörande moment, lite som i NHL. Det öppnar upp för fler målchanser.

11. Vad har du tränat mest på under din karriär?

– Det är väl att skjuta tror jag. Vi har skjutit sönder garageportar och allt möjligt. Vi har spelat mycket överlag, men skottet är lätt att träna på och det är nog det jag har gjort mest.

12. Vilken är den värsta utskällning du eller ditt lag fått av en tränare?

– Jag minns en ganska hård mot mig, plus några andra juniorer, när Uffe Samuelsson tränade Modo. Då var han på oss om att visa mer intresse. Vi skulle vara först ut på isen och att vi skulle visa att vi ville vara där.

13. Då var du rätt ung. Hur tog du det?

– Det var lite speciellt såklart. De flesta hade väl hört hur han var innan han kom. Det blev ett litet bevis kan man säga. Han var rätt arg, men lite kul att skratta åt det i efterhand.

14. Vem var du i skolan?

– Jag var lite pratig, men jag skötte ändå skolan. Men det klart att fröken fick säga åt mig att vara tyst emellanåt.

15. En matchledig torsdagkväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du SHL eller något annat?

– Nu skulle jag säga något annat. Tidigare år var det mer hockey, men nu blir det ofta något annat. Vi kollar ganska mycket serier.

16. Vilka hushållssysslor tycker du är roligast?

– Matlagning. Fantastiskt roligt tycker jag att det är.

17. Vad har du för specialare?

– Det mesta. Kul att grilla under sommaren och prova lite olika grejer i köket generellt sett.

18. Var kommer matlagningsintresset från?

– Jag vet faktiskt inte. Jag brukar skämta om att jag inte är uppväxt med föräldrar med något större matintresse. Det har kommit med åren. Med tanke på vad det är vi håller på med är det viktigt vad vi äter och då har jag blivit mer noggrann. Jag tycker det är härligt att stå i köket.

19. Vilken film har du sett flest gånger?

– Det måste vara någon hockeyfilm när jag var liten. Jag tror det fanns någon som hette i stil med ”Best of Tre Kronor”. Den såg jag många gånger.

20. Nämn tre låtar du har på din spellista.

– Det är bara barnsånger numera. ”Huvud, axlar, knä och tå”, ”Klappa händerna när du är riktigt glad” och ”Imse vimse spindel” är de låtar som spelas mest.