Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

26 juli 2021 10:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har både Oskarshamn och Rögle värvat VM-meriterade forwards.


Tjeckisk forward till Oskarshamn

Tomas Zohorna är Oskarshamns senaste nyförvärv och det är en meriterad 33-åring som ansluter. Den tjeckiske forwarden har under karriären spelat ett OS samt fyra VM-turneringar (senast i våras). Dessutom har han gjort sex säsonger i KHL. Sammanlagt har det blivit 100 poäng på 303 KHL-matcher. Nu blir det dock en flytt till Oskarshamn och där återförenas han med lillebrorsan Hynek Zohorna, som också han är ny i klubben inför den kommande säsongen.

– Min agent ringde och sa att Oskarshamn kommit med ett kontraktsförslag och jag började tänka över om det var något för mig. Jag har alltid velat spela i SHL så jag ringde några som jag vet har spelat i Oskarshamn. De sa väldigt fina saker om staden, klubben och fansen och på den vägen är det. Jag ser fram emot att träffa laget, allt folk runt om kring laget och fansen, säger Tomas Zohorna till Oskarshamns hemsida.

Kontraktet gäller över kommande säsong.

Lantosi klar för Rögle

Den slovakiske VM-forwarden Robert Lantosi, 25, är nästa pusselbit i Rögles lagbygge inför den kommande säsongen. Lantosi har de två senaste säsongerna spelat AHL-hockey i Providence Bruins. På 75 AHL-matcher har han gjort 46 poäng. Han tog plats i Slovakiens VM-lag i våras och där gjorde han sex poäng (1+5) på åtta matcher.

– Robert är en spännande ung kille som vi följt i Nordamerika de senaste åren och i det slovakiska landslaget. Han vet hur det är i Sverige eftersom han har bott i Västerås i fem år och kan svensk hockey. Vi är glada att han tar nästa steg i sin utveckling hos oss, säger Rögles general manager Chris Abbott till klubbens hemsida.

Det här är inte första gången Lantosi spelar i Sverige. Han spelade på svensk mark mellan 2012 och 2017. Då representerade han bland annat Västerås och Sundvsall.

Lantosi och Rögle är överens om ett ettårskontrakt.

Lämnar Timrå för Vita Hästen

Målvakten Adam Ohre har de två senaste säsongerna tillhört Timrå. Men 26-åringen kommer inte att följa med Timrå upp i SHL. I stället har Ohre skrivit på för allsvenska Vita Hästen.

Malmöduo till AIK

Både Malte Setkov och Oskar Magnussson lämnar Malmö Redhawks, men de kommer ändå att vara lagkamrater nästa säsong. Duon han nämligen skrivit på för AIK.

Setkov har under karriären gjort 54 matcher i SHL medan Magnusson står noterad för tolv framträdanden i SHL.