• Huvudsponsorer

SM-guldvinnare återvänder till Rögle

7 juni 2017 10:11

Från guldvinnaren HV71 har Rögle värvat hem en 26-årig center. "Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig. Klubben är inne på en spännande resa och den vill jag vara delaktig i och hjälpa klubben att nå fler framgångar", säger han.


Det har ryktas ett tag, men idag blev det officiellt. Ted Brithén återvänder till sin moderklubb Rögle som han lämnade efter säsongen 2012/2013. 26-årige centern har de fyra senaste åren tillhört HV71 och avslutade sin tid i klubben med ett SM-guld.

– Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig. Klubben är inne på en spännande resa och den vill jag vara delaktig i och hjälpa klubben att nå fler framgångar. Jag är bara en pusselbit i ett pussel och jag ska komma ner och försöka bidra och hjälpa till med det jag kan. Åren i HV71 har gett mig mycket värdefull erfarenhet och jag hoppas kunna dela med av mina erfarenheter till de yngre spelarna, säger Ted Brithén till Rögles hemsida.

Fjolårssäsongen var Brithéns individuellt bästa i karriären då han stod för 31 poäng på 49 matcher (bäst i HV71 med Mattias Tedenby) i SHL och 10 poäng på 16 slutspelsmatcher. Nu går dock hockeyäventyret vidare till Ängelholm där han skrivit på för två år.

– Ted är en jätteduktig hockeyspelare, han är klok och tar bra beslut, han är stark med puck, används i alla spelformer och kan spela många minuter. Han kommer att få en ledande roll hos oss, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson och fortsätter.

– Ted spelade i landslaget för två år sedan och målet är att han ska komma tillbaka dit, avslutar han.