• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

17 augusti 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi veckan med att gå igenom vad som har hänt i SHL-klubbarnas trupper sedan förra måndagen. Några av nyheterna från den gångna veckan är att Rögle har plockat in en forward, Malmö lånar in Fredrik Händemark och Henrik Hetta har gjort klart med en ny klubb.


Finsk forward till Rögle

Olli Palola är Rögles senaste nyförvärv. Den 32-årige forwarden ska därmed göra sin andra säsong i SHL. Han gjorde 48 poäng på 52 matcher med Växjö 2016/17. Därefter har han gjort tre säsonger i KHL, först en i Jokerit och därefter två i Kunlun Red Star.

Nu har Palola, som spelade VM med Finland 2014, skrivit på för ett år med Rögle.

– Olli Palola är den högerfattade forwarden vi letat efter som en viktig pusselbit I vårt lagbygge. Det är en rutinerad spelare med en stor offensiv potential som vi får in i truppen. Det är ett rutinerat proffs med bra karaktär och arbetsmoral samt en härlig personlighet som kommer att tillföra bra attityd i omklädningsrummet, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Malmö lånar in Händemark

Fredrik Händemark är näste NHL-spelare att lånas in till SHL. Den 26-årige centern skrev på för San Jose Sharks efter den gångna säsongen, men på grund av att NHL-säsongen skjuts fram kommer Händemark att inleda säsongen i Malmö.

– Det här blir en bra lösning för alla parter och det känns självklart väldigt roligt att vi får ha kvar Fredrik hos oss ett tag till, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Händemark har varit lagkapten i Malmö de tre senaste säsongerna och den gångna var han poängmässigt (38 poäng) bästa i karriären.

De lämnar för allsvenskan

Henrik Hetta, 30, var med och spelade upp Malmö i SHL 2015 och de fem senaste säsongerna (tre i Malmö och två i Skellefteå) har han spelat i högstaligan, men nu lämnar han Malmö och i stället har han skrivit på Västerås.

Även Alfred Barklund, 19, byter SHL mot HockeyAllsvenskan. Han spelade 30 SHL-matcher med Örebro den gångna säsongen, men nu har backen skrivit på för Vita Hästen.