• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov

Brynäs gör klart med Norin: "Känns som en dröm"

4 juli 2018 17:45
Nyförvärv

Eric Norin är tillbaka i SHL. Den tidigare AIK-backen har skrivit på för Brynäs, en klassisk klubb som han ser fram emot att representera.


Säsongen 2010/2011 - det var den senaste och enda gången som Eric Norin fick chansen på spel i SHL. Många år har passerat sedan dess, år som backen mestadels spenderat i HockeyAllsvenskan.

Där har Norin gått från klarhet till klarhet i först Almtuna och senare framförallt AIK. Nu är 26-åringen tillbaka i högstaligan. Under onsdagen presenterades Eric Norin som ett nyförvärv av Brynäs, som alltså gör sin tredje värvning på lika många dagar.

– Det känns som en dröm. Jag blev väldigt glad när min agent ringde och berättade att det fanns intresse från Brynäs IF. Det ska bli fantastiskt kul att komma och spela för en klubb av det slaget, med så fin historik och många storspelare som kommer från Brynäs, säger en märkbart lycklig Eric Norin till Brynäs hemsida.

Avtalet med Gävleklubben löper över två år och sträcker sig till 2020. Brynäs skriver att nyförvärvet ansluter under augusti månad. Den gångna säsongen noterade Eric Norin 17 poäng på 41 matcher för AIK, kvalspel inräknat, och backen värdesätts högt av sin nya klubb.

– Eric är en spännande spelare. En spelande högerfattad back vars utveckling ska bli mycket intressant att följa hos oss. Vi väljer att ta in honom nu i läget när Adam Boqvist försvinner från truppen, berättar sportchefen Stefan Bengtzén.