• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt

Elias Pettersson - namnet som ägde ligan

25 maj 2018 16:00
VLH 2017/2018

Det var säsongen då Växjö Lakers dominerade sig fram till SM-guld och en ny superstjärna såg dagens ljus. Precis allting gick Elias Petterssons väg. När 19-åringen satte punkt för sitt magiska år var det som vinnare av allt.


Till Växjö Lakers och SHL kom han förra sommaren som ett omtalat framtidsnamn. Elias Pettersson lämnade ungdomsklubben Timrå för att testa sina vingar på nästa nivå i väntan på flytten över Atlanten. Växjö fångade upp forwardens intresse och landade ett kontrakt med Pettersson - ett beslut som ingen av de involverade ångrar idag.

Snabbt in på SHL-säsongen stod det nämligen klart att Växjö inte bara var ett fortsatt topplag - utan att nyförvärvet från norr dessutom hade en talang bortom det normala. I sina tre första framträdanden i SHL blev det ett assist per match, innan Elias Pettersson sen gick poänglös av isen tre gånger i följd. Den 13:e oktober slog forwarden till med tre framspelningar när Karlskrona mosades på hemmais och två veckor senare kom det definitiva genombrottet.

Dubbel poängkung - dubbel guldmedaljör

I den fullständigt galna 7-3-vinsten för Växjö hemma över Frölunda var det en viss tonåring som snodde alla rubriker. Mot ett av ligans starkaste motstånd svarade Elias Pettersson för ett hattrick, dubbla assist och en briljant insats. Det blev startskottet på en magisk uppvisning som bara steg i nivå.

På de elva efterföljande matcherna gjorde Pettersson poäng i tio, sänkte Färjestad i Karlstad med fyra målpassningar och tog upp kampen i SHL:s poängliga. En poängliga som ungtuppen från Ånge toppade när SHL stängde igen sitt ligaspel i mars. Trots ett JVM-äventyr som kostade sju missade matcher var Elias Pettersson den främsta i hela SHL och hans 56 poäng var mer än någon annan mäktade med.

I SM-slutspelet fortsatte sedan den nykläckta artisten att sprida sin stjärnglans. På 13 matcher hann Elias Pettersson med tio mål, nio assist och ännu en vunnen poängliga. Växjö Lakers spelade hem SM-guldet i överlägsen stil och 19-åringen som hade tagit hela Sverige med storm fick lyfta pokalen mot skyn. Några veckor senare toppades den magiska säsongen med ännu ett guld - då Pettersson från sin plats på skadebänken kunde se Sverige fullborda den VM-resa han själv varit med och startat.