• Huvudsponsorer

Tre spelare från SHL med i Kanadas OS-lag

12 januari 2018 08:50
Olympiska spelen

Trupperna till de deltagande lagen i OS i Sydkorea börjar att presentera sig, och när Kanada släppte sin trupp kunde vi konstatera att SHL är representerat även där.


Det handlar om Djurgårdens forward René Bourque, Linköpings forward Derek Roy och HV71:s back Stefan Elliott som samtliga tagit en OS-biljett för Kanada.

Samtliga spelare var nya denna säsongen i sina klubbar och har gjort starka avtryck. Bourque har varit en stor bidragande orsak till Djurgårdens framfart i SHL med 13 gjorda mål.

Derek Roy har varit en injektion i Linköping och den välmeriterade forwarden har sällan gjort en dålig match, har varit en motor i lagets powerplay och bjudit på 25 poäng på 30 spelade matcher.

Stefan Elliott kom till HV71 under säsongen från KHL, och har gjort det bra. Backen har fått mer och mer speltid, och kommit in i spelet på stor rink på ett imonerande sätt. Elliott har också hunnit med 12 poäng på 20 spelade matcher och har redan +7 i plus/minus-statistiken.

Förutom dennsa tre finns de tre spelare till i Kanadas lag med SHL-anknytning. Backen Mat Robinson med ett förflutet i Timrå är uttagen, den forne Färjestadsbacken Chris Lee.

Framåt känner vi igen Maxim Lapierre som spelat för MODO Hockey i SHL.