• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Christoffer Forsberg: "Var snabb och hade bra vänsterfot"

9 juni 2020 11:00
20 frågor

Christoffer Forsberg var med och spelade upp Malmö i SHL 2015 och han har kontrakt med Skåneklubben till 2023. Nu ska vi lära känna honom lite bättre med hjälp av 20 frågor. Här berättar 26-åringen. om varför han hejar på Liverpool, sitt padelintresse och varför han skulle vilja testa att vara Oscar Alsenfelt för en dag.


1. Vem är svårast att möta i SHL?

Erik Gustafsson (Luleå) är en bra back. Han ligger rätt i banan och är svår att komma förbi.

2. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Bara de klassiska. Sover någon timme efter lunch. Jag har haft en rutin med Axel Wemmenborn och Fredrik Händemark att vi springer en slinga innan match. Inte mycket djupare än så.

3. Jag snackade med några i Skellefteå i den här artikelserien och de gick samma slinga varje bortamatch. Gör ni också det?

– Ja, vi har exakt samma slinga både hemma och på alla andra arenor. Vi är ganska nitiska vi också.

4. Vilken är din favoritslinga på bortamatcherna?

– Axel har bara fått bara vara med hemma, haha. Jag och Händemark har delat på bortamatcherna. Jag måste ta någon jag har bestämt. Jag gillar Växjö borta.

5. Varför får Wemmenborn bara vara med på hemmamatcherna?

– Han kom in sist i vårt löpargäng. Han har inte fått chansen på bortaplan. Vi springer till ett vattentorn i Malmö och vi säger till honom: ”Nu blir det vattentornet, Axel”. Han får knappt vara med och bestämma där, haha.

6. Hur gör ni nu när Händemark har lämnat?

– Då får Axel köra hemmamatcherna och jag tar alla bortamatcherna.

7. När har du varit som mest starstruck?

– Vi såg Neymar i Barcelona när vi var där med laget. Det var coolt. Det är ingen man ser varje dag.

8. Vilket är ditt favoritlag i fotboll?

– Liverpool. Det är ljusa tider nu. Jag älskade Michael Owen när jag var sju, åtta år. Jag spelade sjukt mycket fotboll på baksidan i Östersund. Då var jag Michael Owen. På den vägen är det. Farsan har alltid hejat på Liverpool också.

9. Om du ska jämföra din spelstil på fotbollsplanen med en fotbollsspelare i dag. Vem blir det?

– Jag var snabb och hade bra vänsterfot. Jag slog lite hörnor och frisparkar. Jag gjorde mycket mål när jag var liten. Ska vi ta (Garteh) Bale? Det är ett bra namn, ta honom. Det sticker lite i ögonen på spelarna i laget, haha.

10. Vem i laget kommer att ge dig flest pikar för det där svaret?

– Förmodligen Johan Olofsson och Oscar Alsenfelt.

11. Du som är från Östersund. Hur nära har du följt alla turer kring Östersunds FK?

– Väldigt nära egentligen. Jag har inte bott i Östersund på snart tio år. När jag flyttade därifrån spelade laget i Division 2. Jag har alltid följt dem, även om jag inte har varit någon inbiten supporter. Det var en häftig resa och sedan blev det ett sådant abrupt slut. Det är väl en pågående process fortfarande och man ska väl inte uttala sig för mycket kring det, men det har varit en jäkla resa.

12. Hur mycket padel spelar du?

– Jag spelade faktiskt padel när du smsade tidigare. Jag och (Johan) Olofsson dängde (Lars) Bryggman och Max Görtz. Jag spelar nog padel tre, fyra gånger i veckan nu. Det är sjukt kul. Speciellt eftersom man kan bli så mycket bättre i det. Det är inget jag lessnar på. Dessutom är det ett bra sidospår till hockeyn, bra träning.

13. Hur har ditt liv påverkats av corona?

– Det har ändå påverkats en del. Jag är sjukt idrottsintresserad och under den här tiden på året tycker jag att det är skönt att efter att ha tränat en hel dag gå och kolla MFF:s matcher till exempel. Visserligen är det problem som inte är så stora om man jämför med andra saker i samhället, med det är så det påverkar mig. Jag gillar den här tiden på året där det är slutfasen på fotbollsligorna i Europa samtidigt som det startar upp i Sverige. En annan grej som coronaviruset påverkade var att jag inte kunde träffa de äldre nära och kära när jag var i Östersund.

14. Om du får bjuda tre SHL-spelare (max en Malmöspelare) på grillmiddag i sommar, vilka blir det?

– Jag tar Stefan Warg (Örebro). Han är vass på att laga mat och han får stå vid grillen. Sedan tar vi (Tobias) Ekberg i Djurgården och Johan Olofsson (Malmö) får vara med. Då kan vi fira padelsegern.

15. Stekhet dag på stranden, vilken glass köper du?

– Igloo, den är fin.

16. Vem i laget är bäst på sociala medier?

– Nu vill Ollas (Adam Ollas Mattson) att jag ska svara honom, men det tänker jag inte göra. Hmm. Nej, det får bli Ollas ändå. Han jobbar så hårt där och kan få den.

17. Vem var du i skolan?

– Väldigt lugn. Sportintresserad redan tidigt och nördig inom hockeyn. Jag hade en massa lag och emblem på matteböckerna. Men ändå ganska duktig i skolan. Ingen superbegåvning, men noggrann.

18. Om du skulle byta liv för en dag med en lagkamrat, vem skulle det bli?

– Jag skulle ta Ogge Alsenfelt. Testa hur det är att ha tvillingar. För han verkar jäkligt sliten ibland.

19. Om du kunde återskapa en dag i ditt liv, vilken skulle det vara?

– Den dagen vi gick upp i SHL. Sjukt häftigt. Sjuk känsla.

20. Är det någon speciell situation som dyker upp i huvudet när det kommer på tal?

– (Eric) Himelfarb blev utvisad med ungefär 2.30 kvar i den avgörande matchen och vi hade ledningen med 3-2. I slutet av boxen var jag och (Henrik) Hetta inne. Då fick jag pucken och hittade Hetta i mittzon och han la in den i tom bur. Det är en helt sjuk känsla. Hela dagen var pirrig, game seven på bortaplan (mot Leksand).