Fler SHL-lag kan säkra avancemang i CHL

4 oktober 2022 10:00
CHL

CHL är framme vid femte omgången. Luleå och Rögle är redan klart för CHL-slutspel och i kväll kan fler SHL-lag säkra avancemang. Här är förutsättningarna inför kvällens matcher.


Aalborg-Luleå Hockey

Luleå har startat CHL strålande. Norrbottningarna har radat upp fyra raka trepoängare och är därmed redan klart för slutspel. Luleå möter i kväll Aalborg, som står på tre poäng på fyra matcher. En som har imponerat i Luleå är Isac Brännström. Han står på åtta poäng på de fyra inledande matcherna.

Rögle BK-ZSC Lions

Rögle och ZSC är redan klara för slutspel. Rögle står på maximala tolv poäng medan schweizarna har skrapat ihop tio poäng. Nu ska dessa två lag mötas i de två sista gruppspelsomgångarna för att göra upp om vilket lag som vinner gruppen.

Färjestad BK-Comarch Cracovia

Färjestad ligger etta i grupp F med nio poäng. De är på samma poäng som Straubing Tigers, och sex poäng före Comarch Cracovia och Villach SV. Nu ställs värmlänningarna mot Comarch Cracovia. Tar Färjestad en poäng i kväll har de säkrat en plats i CHL-slutspelet.

Grenoble-Frölunda

Frölunda har satt sig i ett bra utgångsläge inför de två avslutande gruppspelsmatcherna. Göteborgarna har nio poäng och är med det etta i gruppen. Mountfield står också på nio poäng och bakom skuggar Eisbären Berlin på sex. Något som talar för att Frölunda ska knipa en av två slutspelsplatser är att de har kvar att möta tabelljumbon Grenoble två gånger.

Belfast Giants-Skellefteå AIK

Skellefteå AIK är det enda SHL-laget som inte toppar sin grupp. I stället ligger västerbottningarna tvåa på åtta poäng. En poäng bakom HC Davos och tre före trean Trinec. I den här omgången gästar Robert Ohlssons mannar Belfast Giants, som står på två poäng efter de inledande fyra matcherna.