• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov

Hannes Hyvönen stängs av i tre matcher

17 oktober 2011 13:05

Hannes Hyvönen stängs av i tre matcher för tacklingen på Per Hallin den 13 oktober. Det meddelade Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd på måndagen. Han tilldöms även böter för motsvarande två matcher.


Texten nedan är ett utdrag från Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut. Mer information finns på www.swehockey.se.

Beslut

Efter ett match penalty i en match mellan Färjestads BK och Timrå IK, Elitserien, den 13 oktober 2011, åläggs Hannes Hyvönen, Färjestads BK, följande straff för tackling mot huvudet:

1. Avstängning fr.o.m. den 14 oktober t.o.m. den 22 oktober 2011. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 14 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Bestraffningen motsvarar totalt fem matchers avstängning, varav två matcher omvandlas till böter.

Skäl

Disciplinnämnden har tagit del av domarens anmälan och ett yttrande från Hannes Hyvönen samt har granskat filmsekvenser från händelsen.

Av anmälan framgår att Hannes Hyvönen utdelar en tackling mot en motspelare. Motspelaren har precis spelat ifrån sig pucken när Hannes Hyvönen hoppar in en tackling så att motståndaren kastas in i sargen våldsamt.

Hannes Hyvönen har anfört att han tacklar spelaren mot sargen, en tackling som blir hård, men inte våldsam. Syftet är absolut inte att skada spelaren eller att vara onödigt hård. Hannes Hyvönen uppfattar det som att spelarens huvud slår mot plexiglaset och att det därigenom tar olyckligt men att tacklingen är inom reglerna.

Filmsekvenserna visar enligt Disciplinnämndens bedömning att Hannes Hyvönen utdelar en tackling mot en motspelares huvud. Hannes Hyvönen hoppar in tacklingen, den sker med stor kraft och den leder till att motspelaren kastas in i plexit och orsakas skada. Tacklingar av denna typ medför stor risk för allvarliga skador och ska enligt nämndens mening leda till en kännbar påföljd. Hannes Hyvönen ska därför ådömas ett straff motsvarande totalt fem matcher, varav två matcher omvandlas till böter.