• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb

Skellefteå värvar toppcenter från konkurrenten

19 juni 2018 11:45
Nyförvärv

Han har över 330 SHL-matcher i bagaget och hamnade tvåa i Linköpings interna poängliga förra säsongen. Nu står det klart att Mathis Olimb fortsätter i SHL men nu i Skellefteå AIK.


Norrmannen har under sina sju säsonger i SHL svarat för sammanlagt 228 poäng på 333 matcher, 63 mål och 165 assist. Större delen av SHL-karriären har Mathis Olimb spelat i Frölunda men har under de två senaste säsongerna representerat Linköping. Under säsongen 2017/2018 hamnade den rutinerade centern tvåa i den interna poängligan med 34 poäng på 50 matcher. Nu väntar en flytt till västerbotten och Skellefteå.

– Skellefteå är en toppklubb med vinnarmentalitet. Därför kändes det motiverande och spännande att få vara en del av klubben. Samtidigt kändes det som en trygg och fin stad för min familj, säger Mathis Olimb till Skellefteås hemsida.

Skellefteås sportchef Mikael Lindgren beskriver Olimb som en rutinerad spelare som kommer att kunna bidra med mycket i Skellefteå AIK.

– Vi tänker honom i en centerroll hos oss. Med sin kvickhet och sitt spelsinne så kommer han att passa bra in i det sätt vi vill spela hockey, säger Lindgren till klubbens hemsida.

Olimb har skrivit ett ettårskontrakt och ansluter till Skellefteå AIK i slutet av juli.