• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Återvänder till HV71: "Alltid varit målet att komma tillbaka"

23 april 2018 10:15
Nyförvärv

Johan Johnsson återvänder hem till sin moderklubb. Efter fyra säsonger i HockeyAllsvenskan och senast i Timrå, blev det på måndagsförmiddagen klart att forwarden åter drar på sig HV71-dressen.


Efter fyra säsonger i HockeyAllsvenskan, där han under den gångna säsongen var med och tog upp Timrå till SHL, står det klart att Johan Johnsson återvänder hem till HV71.

– Det har hela tiden varit mitt mål att komma tillbaka till HV71. Jag har utvecklats bra under mina år i HockeyAllsvenskan och fått mycket förtroende. Nu känner jag att jag vill fortsätta min hockeyresa och att få göra det i min moderförening är en dröm jag haft, sade Johnsson själv i en intervju till klubbens hemsida.

Senast den 25-årige forwarden bar HV71-dressen var under säsongen 2013/2014. Då blev det totalt 24 framträdanden i SHL innan en lånesejour till Troja Ljungby i HockeyAllsvenskan stod för dörren - och säsongen därpå tillbringades återigen på lån, den gången i Mora. 2015/2016 lämnade Johnsson HV71 för spel Timrå, men gör nu alltså motsatt flytt när han återvänder till moderklubben.

– Eftersom Johan är en HV-kille har vi följt hans utveckling i HockeyAllsvenskan och gillat det vi sett. Han är en spelare som är jobbig att möta och kan användas både som center och ytterforward, sade sportchefen Johan Hult om sitt nyförvärv, som har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.