• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov

Så gick grupplottningen i CHL

16 maj 2018 17:15
CHL

Under onsdagen lottades grupperna till Champions Hockey League som går av stapeln den 30 augusti. 32 lag lottades in i åtta grupper om fyra där fem SHL-lag finns med - Växjö, Djurgården, Skellefteå, Malmö och Frölunda.


Det var 32 lag som skulle delas in i åtta grupper om fyra under CHL-lottningen i Köpenhamn under onsdagen. Champions Hockey League går av stapeln för femte året i rad och Växjös tränare Sam Hallam var på plats för att delta i lottningen, och lottade lagen från seedningsgrupp 4.

Såhär lottades grupperna:

Frölunda Indians, med två CHL-titlar i bagaget, hamnade i grupp A tillsammans med danska Aalborg Pirates som gör sitt första framträdande i Champions Hockey League. Vienna Capitals från Österrike har varit med i samtliga CHL-turneringar men har missat slutspel de två senaste säsongerna. Och slutligen blir det en repris på förra säsongens möte mot ZCS Lions Zurich från Schweiz, som också varit med i samtliga CHL-turneringar. Två säsonger i rad har de åkt ut i kvartsfinal.

I grupp B hittar vi sedan Malmö Redhawks som gör sitt andra raka framträdande i turneringen, och som kommer få möta tyska Red Bull Munich som varit med i fyra säsonger och åkte ut i åttondel förra säsongen mot SC Bern. TPS Turku från Finland gör sin femte säsong i CHL och missade slutspelet förra säsongen. Yunost Minsk från Vitryssland, senast de var med i CHL var säsongen 2016/2017 då de missade slutspel.

Skellefteå AIK gör sin fjärde CHL-turnering och i grupp C tillsammans med polska GKS Tychy som gör sin första CHL-turnering. IFK Helsinki från Finland är rutinerade i CHL och gör sin femte turnering, förra året var dock första gången som de missade slutspel. HC Bolzano gjorde sin första CHL-turnering 2017/2018 men missade slutspelet.

I grupp E hittar vi Djurgården Hockey som kommer att ställas mot norska Storhamar. Norrmännen tog sig till åttondelsfinal i CHL säsongen 2015/2016 och är nu tillbaka i turneringen efter att ha vunnit den norska ligan. HC Oceláři Třinec från Tjeckien gör sin fjärde raka säsong i CHL och tog sig förra säsongen till semifinal, där det tog stopp mot finska JYP Jyväskylä som senare vann hela turneringen efter att ha slagit Växjö i finalen. Även finska Tappara Tampere åkte förra året ut mot JYP i åttondelsfinalen och är rutinerade i CHL, de har varit med sedan starten.

Och slutligen i grupp G hittar vi Växjö Lakers som är revanschsugna efter finalförlusten senast. De hamnade tillsammans med brittiska Cardiff Devils, som de även mötte i gruppspelet förra säsongen. Engelsmännen hamnade dock sist i gruppen med endast en vinst. Red Bull Salzburg från Österrike är också veteraner och har spelat samtliga CHL-turneringar, förra säsongen åkte de ut i åttondelen mot just Växjö. Ett annat lag som det tog stopp för mot Växjö förra turneringen var schweiziska SC Bern. De vann det första mötet med 3-2 men fick sedan se sig besegrade av smålänningarna med 4-2 i returen och Växjö tog sig då till final.