• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Så gick grupplottningen i CHL

16 maj 2018 17:15
CHL

Under onsdagen lottades grupperna till Champions Hockey League som går av stapeln den 30 augusti. 32 lag lottades in i åtta grupper om fyra där fem SHL-lag finns med - Växjö, Djurgården, Skellefteå, Malmö och Frölunda.


Det var 32 lag som skulle delas in i åtta grupper om fyra under CHL-lottningen i Köpenhamn under onsdagen. Champions Hockey League går av stapeln för femte året i rad och Växjös tränare Sam Hallam var på plats för att delta i lottningen, och lottade lagen från seedningsgrupp 4.

Såhär lottades grupperna:

Frölunda Indians, med två CHL-titlar i bagaget, hamnade i grupp A tillsammans med danska Aalborg Pirates som gör sitt första framträdande i Champions Hockey League. Vienna Capitals från Österrike har varit med i samtliga CHL-turneringar men har missat slutspel de två senaste säsongerna. Och slutligen blir det en repris på förra säsongens möte mot ZCS Lions Zurich från Schweiz, som också varit med i samtliga CHL-turneringar. Två säsonger i rad har de åkt ut i kvartsfinal.

I grupp B hittar vi sedan Malmö Redhawks som gör sitt andra raka framträdande i turneringen, och som kommer få möta tyska Red Bull Munich som varit med i fyra säsonger och åkte ut i åttondel förra säsongen mot SC Bern. TPS Turku från Finland gör sin femte säsong i CHL och missade slutspelet förra säsongen. Yunost Minsk från Vitryssland, senast de var med i CHL var säsongen 2016/2017 då de missade slutspel.

Skellefteå AIK gör sin fjärde CHL-turnering och i grupp C tillsammans med polska GKS Tychy som gör sin första CHL-turnering. IFK Helsinki från Finland är rutinerade i CHL och gör sin femte turnering, förra året var dock första gången som de missade slutspel. HC Bolzano gjorde sin första CHL-turnering 2017/2018 men missade slutspelet.

I grupp E hittar vi Djurgården Hockey som kommer att ställas mot norska Storhamar. Norrmännen tog sig till åttondelsfinal i CHL säsongen 2015/2016 och är nu tillbaka i turneringen efter att ha vunnit den norska ligan. HC Oceláři Třinec från Tjeckien gör sin fjärde raka säsong i CHL och tog sig förra säsongen till semifinal, där det tog stopp mot finska JYP Jyväskylä som senare vann hela turneringen efter att ha slagit Växjö i finalen. Även finska Tappara Tampere åkte förra året ut mot JYP i åttondelsfinalen och är rutinerade i CHL, de har varit med sedan starten.

Och slutligen i grupp G hittar vi Växjö Lakers som är revanschsugna efter finalförlusten senast. De hamnade tillsammans med brittiska Cardiff Devils, som de även mötte i gruppspelet förra säsongen. Engelsmännen hamnade dock sist i gruppen med endast en vinst. Red Bull Salzburg från Österrike är också veteraner och har spelat samtliga CHL-turneringar, förra säsongen åkte de ut i åttondelen mot just Växjö. Ett annat lag som det tog stopp för mot Växjö förra turneringen var schweiziska SC Bern. De vann det första mötet med 3-2 men fick sedan se sig besegrade av smålänningarna med 4-2 i returen och Växjö tog sig då till final.