• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar

Djurgården värvar Markus Fagerudd

7 april 2017 13:25

Backen Markus Fagerudd kommer att spela för Djurgården Hockey de närmaste två säsongerna. Han kommer senast från finska Ilves men har tidigare spelat SHL-hockey i Luleå.


Fagerudd har spelat en hel del i Sverige tidigare. Han har hunnit representera Luleå i SHL, men de två senaste säsongerna har han alltså spelat i finska ligan.

Marcus är en skridskostark back som har ett bra förstapass och gärna följer med upp i anfallen. Han har också ett jättebra slagskott som är ett riktigt hot om det används på rätt sätt. Hans utvecklingsområden ligger kanske främst i spelet utan puck. Där har vi i mina ögon en av Sveriges bästa backtränare i Stefan Nyman och därigenom är jag övertygad om att Marcus kommer att få en fin utveckling i Djurgården de närmaste två åren, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

– Djurgården är en anrik klubb. Jag har lirat på Hovet när jag spelade i Sverige för några säsonger sedan och ni har Sveriges bästa fans på läktarna. Sedan vet jag att det är en bra förening och av vad jag har sett så har många spelare tagit rejäla kliv i sin utveckling i Djurgården. Jag har hört att tränarna är riktigt bra, säger Marcus Fagerudd.

Mer om nyförvärvet på Djurgårdens hemsida.