• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb

Matchguide: Bra utgångsläge för SHL-lagen i CHL

8 oktober 2019 09:00
CHL

Efter ett månadslångt uppehåll är det nu dags för CHL igen. Två omgångar återstår av gruppspelet – och just nu är samtliga SHL-lag på slutspelsplats. Här är förutsättningarna inför kvällens omgång.


Frölunda-Cardiff Devils

Regerande mästarlaget Frölunda fick en allt annat än bra start på CHL. De förlorade de två inledande matcherna, men tack vare två raka segrar är Frölunda just nu tvåa i gruppen, vilket alltså skulle räcka för avancemang.

Frölunda har sju poäng, och det är kvällens motståndare Cardiff som toppar gruppen. De har åtta poäng efter fyra matcher. Närmast bakom jagas toppduon av tjeckiska Mountfield på sex poäng.

Djurgården Hockey-Adler Mannheim

Djurgården har skaffat sig ett ritkigt bra utgångsläge inför de två sista matcherna. Med sina nio poäng är laget tvåa i gruppen, och eftersom det är sex poäng ner till trean Vienna räcker det med en poäng i kväll för att vara säkra på avancemang.

Adler Mannheim toppar gruppen på elva poäng och därmed är tyskarna redan klara för slutspel.

Skellefteå AIK-Kärpät

Grupp E är en rätt öppen historia. Kärpät toppar på nio poäng, Skellfteå har sju poäng, och bakom dem hittar vi det schweiziska storlaget SC Bern på fem poäng och Grenoble på tre poäng.

Noterbart är att topplagen Skellefteå och Kärpät ska mötas i två matcher, medan Bern har ett dubbelmöte med Grenoble i de två sista omgångarna.

Red Bull München-Färjestad BK

Färjestad ligger tvåa i grupp G efter att ha tagit åtta poäng så här långt. Toppar gruppen gör Red Bull München på nio poäng, och för Färjestad väntar två matcher mot tyskarna i de avlsutande omgångarna.

Fyra poäng bakom Färjestad finns Ambri-Piotta, som har kvar två matcher mot tabelljumbon Banska Bystrica.

Belfast Giants-Luleå Hockey

Luleå är det enda SHL-laget som toppar sin grupp, och de gör det tack vare bättre målskillnad än Augsburger Panther. Båda har åtta poäng på fyra matcher.

För norrbottningarna återstår nu dubbelmöte med nordirländska Belfast Giants, som efter att ha vunnit premiären mot Liberec nu har tre raka förluster.