Månadens spelare i mars: Linus Omark, Luleå.

25 mars 2022 15:15
Månadens spelare

Linus Omark, @luleahockey, är Månadens spelare i mars. Han fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Luleå Hockeys projekt Sant som syftar till att få fler att spela ishockey.


Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i mars är Linus Omark.

Efter att ha gått poänglös från de två första matcherna i mars växlade Linus Omark upp rejält. På de åtta efterföljande matcherna gjorde Luleåstjärnan hela 16 poäng (6+10). Vilket gjorde honom till den poängbäste spelaren i SHL under mars. I sex av månadens matcher gjorde Omark två poäng eller fler. Noterbart är att tre av hans mål under mars var matchavgörande. För det belönas han alltså med utmärkelsen "Månadens spelare".

– Det känns roligt att jag blev utsedd till Månadens Spelare i SHL. Vi som lag har gått bra och det märks att vi börjat varva upp inför slutspelet, säger Linus Omark.

Hur ser du på din och lagets säsong?

– Avslutningen på grundserien var bra. Jag tycker att vi har en fantastisk stämning i laget och det kan bära oss långt. Det är kul att slutspelet drar i gång och vi är laddade.

Omark tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

– Luleå Hockey driver projektet Sant som syftar till att få fler att spela ishockey. Den är en del av den framgångsrika flicksatsningen som klubben har gjort. Jag är glad att kunna bidra till att förhoppningsvis få fler att spela ishockey.

Så röstade juryn

Linus Omark, Luleå, 19 p
Carl Söderberg, Malmö, 17 p
Linus Karlsson, Skellefteå, 15 p
Marcus Högberg, Linköping, 14 p
Joel Persson, Växjö, 10 p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av: Hans Abrahamsson (Sportbladet), Johanna Dahlén (SportExpressen), Mats Einarsson (Svenska Spel), Johan Hemlin (SHL) samt Måns Karlsson (Hockeysverige).

Tidigare vinnare¨

September/oktober: Ryan Lasch, Frölunda

November: Adam Tambellini, Rögle

December: Veini Vehviläinen, Brynäs

Januari: Fredrik Olofsson, Oskarshamn

Februari: Max Veronneau, Leksand

Mer om Månadens spelare hittar du här.