• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

ESHL-ambassadören tipsar: HUT Milestones (SHL Awards)

11 maj 2017 12:00
eshl

Lystring alla fans av Hockey Ultimate Team och SHL, nu finns det under en begränsad tid (närmare bestämt fram till midnatt under natten till fredag 12/5) nya SHL-kort att finna i paketen på HUTs marknadsplats. Hampus tittar närmare på hur SHL-stjärnorna från SHL Awards står sig som specialkort i Hockey Ultimate Team.


Korten i fråga är så kallade ”Milestone”-kort och för att bli förevigad på ett av dessa, behöver spelarna ha uppnått något sannerligen extraordinärt. Tur för oss då att spelarna i fråga alla belönades med varsin trofé vid de nyligen arrangerade SHL Awards. Låt oss kika lite närmare på några av dessa specialkort!

Årets MVP, samt Årets Forward – Joakim Lindström (Skellefteå AIK)

Första kortet på listan är Skellefteås starkast lysande stjärna från den gångna säsongen, Joakim Lindström. Lindströms bedrifter på isen under säsongen 16/17 räckte inte enbart till en utmärkelse som årets forward, utan även till utmärkelsen som hela SHLs MVP – Most Valuable Player. Kortet då? Jo, en Tvåvägsforward på stabila 83 Överlag spetsas till med sylvassa 86 i Skridskoåkning samt 88 i Händer. Synergierna är tre till antalet där lagsynergin X-Ray Vision (x2) är den mest framstående.

Årets försvarsspelare – Henrik Tömmernes (Frölunda HC)

Från forwardsposition så vidare till backplats, även om man inte skulle kunna tro det med tanke på den offensiva skicklighet denne vänsterback besitter. Henrik Tömmernes är SHLs svar på Erik Karlsson och hans Milestone-kort reflekterar detta med all önskvärd tydlighet. Tömmernes får visserligen finna sig i att bli rankat som 83 Överlag men hans 88 i Skridskoåkning är bland det bästa du kan hitta i SHL. Bland kortets tre synergier är det Wrecking Crew (x2) som är mest nyttig.

Årets målvakt – Oscar Alsenfelt (Malmö Redhawks)

Näst på tur bland kategorierna är då, föga ovantat, Årets Målvakt där Oscar Alsenfelt utsågs till vinnare. Med tanke på den fantastiska säsong Malmös målvaktsfantom stod för kanske det ändå inte var ett särskilt otippat val. Alsenfelts kort, av målvaktstypen Hybrid, landar på 77 Överlag och bidrar med en skarp kombination av synergier där Team Wheels x2 är särskilt utmärkande.

Årets mål – David Åslin (Rögle BK)

Åslins drömmål av modell; ”håll i, håll i, vänta, håll i, skjut!” där han snurrar upp hela Örebro-försvaret är en modern klassiker när det kommer till snygga mål i SHL. Denna delikatess räckte även hela vägen fram till ett specialkort med 78 Överlag och två dubbla synergier.

Årets räddning – Felix Sandström (Brynäs IF)

Sist ut och faktiskt även med bäst Milestone-kort Överlag är Felix Sandström som belönades på SHL Awards med priset för Årets Räddning. Sandströms vänstra tåspets fick huvudrollen när han mot Leksand reagerade instinktivt på en studspuck och sträckte ut såväl kropp som själ för att nå pucken. Kortets absolut vassaste attribut är Snabbheten som når hela 93. Synergierna är två till antalet och ger båda dubbelt upp på respektive synergi.