En glad julhälsning från Elitserien

24 december 2012 07:30

Efter nyår kommer en glädjande nyhet för alla hockeyälskare, det är nämligen premiärdags för Elitseriens trådlösa nätverk. Tack vare avancerad nätverksutrustning erbjuds du som besökare en pålitlig Internetuppkoppling i arenan. Men inte nog med det, du får dessutom tillgång till unika tjänster som endast är tillgängliga när du är på plats för att uppleva hockey live.


– Det är oerhört glädjande att vi nu kan erbjuda våra arenabesökare den här tjänsten som en del i projektet ”Bättre än hemma”, säger Svenska Hockeyligans VD Jörgen Lindgren och fortsätter:

– När du besöker en elitseriearena vill vi att du ska sitta i förarsätet vad gäller information, inte bara från matchen du besöker utan kring samtliga matcher som spelas i Elitserien. Hockey ska upplevas på plats och vi strävar ständigt efter att arenaupplevelsen ska förbättras.

Förutom att du utan problem kan uppdatera din status på sociala nätverk eller kolla din e-post kommer den första versionen av arenatjänsten, som finns i en särskild version för respektive arena, att innehålla exklusiv funktionalitet.

Unika målklipp i arenatjänsten

Förutom samtliga klipp från Elitserien Play där du hittar uppsnack, intervjuer, presskonferenser, reportage och mycket annat kommer nu även särskilda målklipp att finnas tillgängliga i arenatjänsten. Dessa videoklipp, från samtliga elitseriematcher, finns tillgängliga för arenabesökarna bara minuter efter målgörandet.

Arenainformatören ger dig koll på läget

Arenainformatören är en eller flera representanter från klubben som informerar och interagerar med besökarna. Meddelandena kan vara matchrelaterade, exempelvis kring skador eller annan kompletterande information om matchen, men kan även innehålla annan information från klubben som är exklusiv för dig som besöker arenan.

– Detta första steg är startskottet på en långsiktig satsning som definitivt tillhör framtiden, säger Erik Strandmark som är ansvarig för medierättigheter på Svenska Hockeyligan och avslutar:

– Det tekniska är nu på plats och därmed finns alla förutsättningar för att funktionaliteten i tjänsten stegvis kommer att utökas.

”Mina sidor” är starten på äventyret

Arenatjänsten är gratis och det enda som krävs för att kunna logga in på Elitseriens nätverk är att du registrerar ett Elitserienkonto i den kommande tjänsten ”Mina sidor”. Du kommer även att kunna göra detta på plats i arenan, men vi rekommenderar att du skapar ditt konto så snart möjligheten finns.