• Huvudsponsorer

Melin får lämna Brynäs: "Inte nått resultat"

13 oktober 2017 10:07

Näst sist i tabellen efter åtta matcher och utklassade igår på hemmais - nu bryter Brynäs med den återvändande tränaren Roger Melin.


– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch, kommenterar Brynäs sportchef Stefan Bengtzén för den egna hemsidan.

1999 vann han SM-guld med klubben och inför den här säsongen återvände Roger Melin till Brynäs. Tränaren, som har många år i AIK och Linköping närmast bakom sig, fick dock en tung start tillbaka i Gävle.

För tillfället placerar sig Brynäs på näst sista plats i SHL-tabellen och laget blev igår mosat av Skellefteå - 2-8 hemma i Gavlerinken. Resultaten gör att Melin nu tvingas lämna Brynäs bara åtta matcher in på säsongen.

– Just nu i det akuta läget kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare, avslutar Bengtzén.