• Huvudsponsorer

6 dagar kvar

10 september 2017 08:00
Nedräkning

Premiärveckan startar imorgon och Rögle är laget som strålkastarna nu riktas mot. Skåneklubben har gjort en vana av att kvalspela, men har även nått högre SHL-höjder genom tiderna.


Rögle gör den här säsongen sitt tredje raka framträdande på SHL-nivå. Det senaste slutade i kvalspel för att hänga kvar - och just kvalvårar är något som Skåneklubben vant sig vid. Sett till de tolv senaste säsongerna har Rögle kvalspelat vid elva tillfällen och laget har ofta pendlat mellan SHL och HockeyAllsvenskan.

I mitten av 90-talet var ändå ängelholmarna ett relativt etablerat inslag i högstaligan. Och det var även då som Rögle nådde sin främsta placering i SHL genom tiderna.

Efter att ha avancerat till ligan våren 1992 spelade sig klubben kvar och säsongen som sedan följde blev en stor framgång. Rögle plockade 41 poäng på 40 seriematcher och med det dåvarande tvåpoängssystemet var det något som imponerade. Skåningarna slutade som sexa i SHL 1993/1994 - den högsta tabellplacering som klubben någonsin levererat.

Laget föll visserligen i kvartsfinalen, för övrigt den senaste gången som Rögle fanns med i ett slutspel. Med den nya SHL-säsongen sex dagar bort drömmer klubben från norra Skåne om att nå 1993/1994 års höjder. Då bar det till en sjätteplats.