• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

20 frågor med Adam Brodecki

5 februari 2020 14:00
20 frågor

Rutiner, matchen mot Connor McDavid och vänskapen med William Nylander. Det är tre grejer Brynäs forward Adam Brodecki, 24, berättar om när han får 20 frågor.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

Oscar Möllers skott.

2. Vem anser du är mest underskattad i ligan?

– Jag säger Erik Josefsson i Växjö, som jag har spelat med. Han är enormt viktig för det laget och det han bidrar med som ledare.

3. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Dagarna ser ganska likadana ut. Jag käkar alltid min frukost, gröt och ägg. Morgonvärvning och jag går oftast på is. Jag åker hem, käkar lunch och sedan är det alltid två timmars nap. En måltid till innan match. Jag brukar alltid gå ut en promenad själv och komma bort från hallen. Sedan har jag mina rutiner vid värvning.

4. Hur många gröttallrikar har du ätit genom livet?

– Jag skulle må illa om jag tänker på det, haha. Men det blir rutiner. Man vet vad som funkar. Efter säsongen kanske jag unnar mig en nutellamacka.

5. Är du en rutinmänniska överlag?

– Ja, jag skulle säga att jag är en rutinmänniska. Jag har släppt lite på det ju äldre jag har blivit. Förut kunde det nästan vara äckligt jobbigt. Att jag skulle ha samma strumpor annars blev det jobbigt att spela. Nu försöker jag släppa på det.

6. Var tror du att det här kommer från?

– Man gjorde en bra match och då vill man göra samma sak igen nästa gång. I grund och botten handlar det nog om att jag är extremt noggrann och det kanske är det som har gjort att jag blivit professionell ishockeyspelare. Men det får inte gå över gränsen.

7. Finns det något tillfälle där du har känt att du har varit nära den där gränsen?

– Det var kanske när jag var lite yngre, att det blev lite jobbigt i vardagen. Om det hände oväntade saker innan match kunde det bli jobbigt att spela matchen om jag inte får det som det brukar vara. Så extremt är det inte nu. Nu börjar jag lära mig.

8. Vem är den kändaste personen i din telefonbok?

– William Nylander. Det är min barndomskompis

9. Har ni mycket kontakt?

– Vi hänger mycket på somrarna. Under säsongen är jag inne i mitt och han i sitt, men vi hörs lite då och då.

10. Vilken spelare i ligan har imponerat mest på dig den här säsongen?

– Leon Bristedt (Rögle), som också är en barndomskompis. Han har gjort det otroligt bra. Vi är faktiskt födda i samma rum på Danderyds sjukhus. Våra familjer känner varandra och därför har vi hängt ihop länge. Vi är verkligen tajta.

11. Ni har lirat en del landhockeymatcher mot varandra då?

– Vi har slagits mot varandra, bråkat och tävlat. Redan på dagis var det tävling.

12. Vad tror du att du kommer att sakna mest med hockeyn när du lagt av?

– Just den här kicken man har inför matchen, att gå ut i strid, eller vad man ska säga. Att göra det tillsammans. Även att spela inför fulla arenor, den känslan.

13. Har du redan nu någon idé om vad du vill göra efter karriären?

– Nej, jag är 24 år och det är lite tidigt att tänka på det kanske. Men jag känner att jag nog ska börja studera bara för att ha något utanför hockeyn. Just med tanke på att jag är en sådan rutinmänniska kan det ta mycket energi om jag bara fokuserar på hockey. Studier hade varit ett bra sätt att ha något annat att fokusera på, men sedan vet jag vet inte vad jag ska studera.

14. Vilken är den bäste spelare du mött?

– Connor McDavid i U18VM. Han var extremt bra redan då. Han är två yngre än oss och jag har för mig att han gjorde hattrick. Det är häftigt att ha fått spela mot en sådan enormt överlägsen spelare.

15. På ett personligt plan, vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med?

– Såklart guldsäsongen med Växjö (2017/18), men personligen fick jag inte spela så mycket då eftersom vi hade ett otroligt bra lag. Min säsong i Linköping (2018/19) var bra. Det var min bästa poängmässigt och jag fick debutera i landslaget, så jag får säga den.

16. På en skala 1-5, hur bra är du i köket?

– Jag säger fyra. Det är någonting jag tycker är kul. Jag gillar inte att laga mat till mig själv, men är man ett sällskap är det kul.

17. Vem i laget var den senaste du bjöd på middag, och vad blev det?

– Jocke Ericsson och det blev oxfilépasta

18. Vilket ämne förutom idrott gillade du mest i skolan?

– Historia.

19. Snabbt svar. Är historia fortfarande ett intresse?

– Ja, jag tycker det är kul att kolla dokumentärer om saker som har hänt. Det har alltid varit något jag har fastnat vid.

20. När har du varit som mest starstruck?

– När jag började spela hockey hade jag Börje Salming som tränare. Hans grabb och jag är lika gamla och vi har växt upp tillsammans. Börje hjälpte till på hockeyskolan och då var jag väl lite starstruck, och det tror jag även att de andra föräldrarna var.