• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Den nya kaptenen - Händemark visade vägen

15 maj 2018 16:00
MIF 2017/2018

Han gjorde sin andra hela säsong i Malmö och växte med ansvaret. Fredrik Händemark fick rollen som lagkapten för rödhökarna, ett lag som han sedan ledde fram till en ny sensationell semifinal.


För andra våren i följd spelades det SM-semifinal i Malmö. Stadens hockeystolthet Redhawks tog sig ännu en gång fram till det sista steget innan finalspelet, men föll återigen både tungt och bittert. 0-4 i matcher mot Växjö satte med besked punkt för Malmös gulddrömmar. Men på vägen fram till uttåget visade skåningarna upp attityd, kraft och talang - allting personifierat av Fredrik Händemark.

Den 24-årige forwarden hade anlänt till Malmö från den skånska konkurrenten Pantern på lån våren 2016. En stark insats där ledde till en permanent övergång och förra säsongen slog Händemark vitt och brett i SHL. 32 poäng blev det från Björbosonens klubba, en succé som följdes upp även den här vintern.

Med elva mål och 17 assist skrev Fredrik Händemark in sig som en av Malmös absolut främsta poängspelare i ligaspelet. Även i slutspelet fortsatte han att leda offensiven, då mer som en framspelare. Och det var inte bara i poängprotokollet som Händemark tog en stor roll. Med 52 framträdanden i SHL och tio i SM-slutspelet var forwardsbjässen en av få spelare som inte missade en enda match.

Fick ta över kaptensrollen under hösten

Evighetsmaskinen fick dra ett tungt lass i ett otursförföljt Malmö. Skador och annan olycka präglade Skånelagets säsong, något som också gav Händemark oväntat ansvar. När den ordinarie kaptenen Erik Forssell tvingades till en timeout var det lagets assisterande lagkapten som fick ta över C:et på bröstet.

Fredrik Händemark levde upp till bokstavens betydelse, levererade ett storstilat spel och tvekade inte att visa vägen. Med sina 194 centimeter tog kraftpaketet alltid den fysiska kampen med motståndarna. Den starka inställningen i kombination med en fruktad poängproduktion resulterade i ännu en stark säsong av Händemark - och av Malmö. Med två raka semifinaluttåg bakom sig laddar nu rödhökarna för att ta nästa steg ledda av sin nya kapten.