• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till månadens spelare i SHL

2 november 2017 11:30

SHL, C More och Scandic presenterar tre finalister till priset Månadens Spelare i oktober, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Elias Pettersson, Växjö Lakers, har fått upp farten ordentligt. Stortalangen har noterats för inte mindre än tolv poäng, varav fem mål, på åtta matcher under oktober månad. Vi minns exempelvis hans uppvisning mot Frölunda när han gjorde tre mål och två assist.

Han var finalist även förra månaden. Skellefteås Joakim Lindström har fortsatt att vara framträdande för sitt lag även i oktober. På nio matcher har han gjort lika många poäng, fyra mål och fem assist. Togs tidigare i veckan ut i Tre Kronor.

Den just nu obestridbara assistkungen i SHL Johan Ryno, Färjestad, leder poängligan med 20 poäng, varav 19 (!) assist. På elva matcher i oktober gjorde han 13 assist och ett mål och belönades även han med en plats i landslaget.

Sagt om finalisterna:

– Elias Pettersson har tagit enorma kliv och dominerat matcher via sin tekniska briljans och spelsinne. Joakim Lindström leder sitt Skellefteå kväll efter kväll. Har ett vasst skott och ett spelsinne som är fruktat i hela SHL. Johan Ryno dominerar spelet över hela isen. Pålitlig i defensiva situationer och ständigt ett offensivt hot med sitt briljanta spelsinne, säger Sanny Lindström, jurymedlem för Månadens spelare och kommentator på C More.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Juryn

Sanny Lindström, C More – ordförande
Lena Sundqvist, C More
Petter Rönnqvist, C More
Niklas Wikegård, C More
14 lagkaptener
Mathias Kemi, Scandic
Johan Svensson, Expressen
Henrik Sjöberg, Expressen
Tomas Ros, Aftonbladet