• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Idag 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

"Han känner jag ju inte ens"

27 oktober 2017 08:00
Stafettintervju

Djurgårdens Jesper Pettersson var förra veckans intervjuobjekt i vår artikelserie, stafettintervjun. Nu har turen kommit till nästa spelare. Ett oväntat val om vi ska tro den spelare vi ringer upp.


– Ja det var Emil!

Det är med ett glatt humör som Emil Lundberg i Karlskrona svarar i telefonen när vi ringer. Han är väl införstådd med vad stafettintervjun innebär och är direkt nyfiken på vem det är som skickat intervjun vidare i hans riktning.

– Får jag veta vem det är som ställt frågan?

Du får frågan först, sen får du gissa. Varför kallas du för Ola?

– Haha! Vilken fråga! Det är ju garanterat någon i Djurgården som har ställt den, skrattar Lundberg och utvecklar:

– Det är inte jag som kallas "Ola" utan min telefon. När jag spelade i Djurgården så tyckte killarna i laget att jag var en mobilnörd, och då sa alla åt mig att jag skulle lägga ifrån mig "Ola". Så det är inte jag som kallas "Ola" utan min telefon.

Vem har ställt frågan tror du?

– Marcus Högström, Linus Hultström eller Alexander Falk.

Jesper Pettersson

– Pettersson? Han känner jag ju inte ens, skrattar Lundberg. Det trodde jag inte. Men det var kul! Jag har bara träffat han någon gång, och jag har ju aldrig spelat med honom. Så den var oväntad.

Han har fått lite hjälp av Linus Hultström med frågan

– Ja, grabbarna där snackar så mycket. Men det är kul att jag inte blivit bortglömd.

Ni mötte ju nyligen Djurgården och vann, var det skönt att trycka till gamla lagkamrater?

– Det var mest skönt att vinna då vi haft det lite tungt i inledningen av säsongen. Det känns inte så speciellt att vinna mot just Djurgården längre för min del. Det är kul att möta gamla lagkamrater, men det är skönare att plocka poäng än att vinna mot just Djurgården.

"Måste få igång offensiven"

Karlskrona har blandat och gett i säsongsinledningen. Något som dock är noterbart är att det har varit många täta matcher med få mål. Både framåt och bakåt för Karlskrona. Något som det måste bli ändring på menar Lundberg.

– Det är ju målskyttet vi har haft problem med. Vi har gjort 16 mål på tolv matcher och då är två av dessa i straffläggning. Så snittet är ju bara lite mer än ett mål per match och det vinner du inga hockeymatcher på i längden. Så det är offensiven som varit problemet, men vi hoppas att det släpper snart.

Varför är det så svårt för er att göra mål?

– Nu på slutet har det väl satt sig lite i huvudena på oss. Vi skapar bra lägen för att göra mål och mot Luleå senast spelar vi fem mot tre i över en minut, men det låser sig lite för oss. Men så är det i hockey. Det handlar bara om att fortsätta jobba.

Emil Lundberg har gått en något krokig väg för att nå upp till att bli en ordinarie stomspelare i SHL. Juniortiden i Södertälje gick spikrakt uppåt, men sedan har det varvats spel i olika lag i både SHL och HockeyAllsvenskan. Nu är han dock bofast i Karlskrona och trivs med sin roll.

– Jag har lärt mig mycket under resans gång och nu har jag haft en bra sommar inför den här säsongen och jobbat riktigt hårt utan att ha haft några större förväntningar på mig själv. Det är egentligen också nu som jag verkligen känner att jag är en stor del av laget på ett annat sätt. Jag får bra förtroende, men det handlar även för min del att börja leverera lite också. Förhoppningsvis lossnar det även för mig, när det lossnar för hela laget.

Är Karlskrona ett bra lag att vara i för att utvecklas?

– Det tycker jag. Jag trivs bra, gillar våra tränare och alla runt om laget så det känns som att man är i en bra miljö för att fortsätta utvecklas.

"Vad tycker du jag ska ta?"

Som intervjuperson i stafettintervjun ska pinnen skickas vidare till en ny spelare. Reglerna är att Emil Lundberg får välja vem han vill, bara det är i ett annat lag än Karlskrona.

– Hur lång betänketid har jag? Måste ju komma på något bra. Vem tycker du jag ska ta, säger han och vänder sig bort från telefonen och viskar med en kompis.

Vem är det du har i bakgrunden?

– Det är Daniel Gunnarsson, han är en liten pajas som kan sånt här.

– Nu har jag det! Den här är bra...