• Huvudsponsorer

7 dagar kvar

9 september 2017 08:00
Nedräkning

SHL-premiären ligger bara en vecka bort och vi riktar fokus mot Karlskronas nummer 7 - den spelare som offrade sig mest under säsongen 2016/17.


Karlskrona HK inledde fjolårssäsongen med dunder och brak. När det första landslagsuppehållet tog vid efter 14 omgångar hade Blekingelaget belägrat förstaplatsen - och framgångsnyckeln låg framför allt i lagets defensiva spel. Därefter gick det successivt tyngre för KHK som, när serien sumerades i mars, hade missat slutspelet med två poäng. Men vore det inte för en viss backs uppoffrande insatser i den egna zonen, hade kanske lagets placeringsöde slutat i en kämpnad för överlevnad.

Karlskronas nummer 7, Mattias Karlsson, toppade nämligen ligan över flest antal täckta skott förra säsongen. SHL:s tyngste spelare, med sina 104 kilo, blockerade motståndarnas försök att hitta nätet hela 86 gånger. Och att vara en spelare som inte räds för att offra sig för sina lagkamrater, genererade också i ett större förtroende. 32-åringen med bakgrund i bland annat Brynäs, Timrå och HV71, överglänste samtliga spelare i SHL förra året även vad det gäller istiden. I snitt återfanns backen 23 minuter och 26 sekunder på isen under sina 49 framträdanden.

Mattias Karlsson kliver in och gör sin blott andra sejour i Karlskronadressen och är en del i det nyupprustade laget som äntrar isen för tredje säsongen i följd. Målet för Owe Molin och hans mannar är att nå sitt första SM-slutspel någonsin - och på vägen dit, lär en viss Karlsson säkerligen bli en isens man på nytt.