• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Matchguide: Nu avgörs det vilka lag som tar sig till CHL-final

14 januari 2020 09:00
CHL

Den 4 februari spelas finalen i CHL och snart vet vi vilka två lag som ska spela om titeln. Inför semifinalreturerna i kväll är det fördel Luleå mot Frölunda och Djurgården har ett tvåmålsunderläge att ta in på tjeckiska Mountfield.


Luleå Hockey-Frölunda Indians (3-2)

I senaste mötet var det Jack Connolly som sköt det avgörande målet till Luleås fördel. Detta efter att Frölunda hämtat in ett 0-2-underläge i den andra perioden, men till slut var det alltså norrbottningarna som drog det längsta strået.

Sett till formkurvan i SHL har Luleå tagit tio poäng på de fem senaste matcherna. Under samma period har Frölunda sex poäng. Lagen har mötts tre gånger den här säsongen och där är det 2-1 i inbördes möten till Frölunda.

Mountfield HK-Djurgården Hockey (3-1)

Djurgården gjorde 1-0 redan efter 2.50 i förra mötet, men det hjälpte alltså inte. Tjeckerna gjorde tre raka mål och har därför ett tvåmålsöverläge inför kvällens returmöte.

Mountfield ligger nia i den tjeckiska ligan, men formen är god. De har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Djurgården har tre vinster på de fem senaste SHL-matcherna.