• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

20 frågor med Glenn Gustafsson

4 juni 2020 10:00
20 frågor

I 20 frågor blandar vi högt och lågt, hockey och mer privat. Nu har turen kommit till Örebros Glenn Gustafsson, 21. Här berättar han om hur det var att växa upp som yngst av tre hockeybröder, psykningar på golfbanan samt sina likheter med "Alex" i Solsidan.


1. Om du är sportchef i ett SHL-lag, och får välja en målvakt, en back och en forward från SHL att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Jag tar Jhonas Enroth från oss i målet. Erik Gustafsson (Luleå) tar jag på backplatsen. Han är bra på det mesta och verkar inte ha några svaga sidor. Han spelar mycket också. Jag tar Joel Lundqvist (Frölunda) som forward. För hans erfarenhet och att han fortfarande är så bra.

2. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

– Jag skulle plocka spelsinnet från Ryan Lasch och lägga några fina passningar.

3. Ni är tre hockeybröder i familjen (Glenn, 21, Erik, 28, i Calgary Flams samt Joakim, 31, numera tränare i Segeltorps IF). Hur mycket tävling har det varit mellan er?

– Det har alltid varit en tävling och så fort det är tävlingsmoment blir det en kamp och man vill vinna. Jag är ganska mycket yngre än dem. Jag har sex år upp till Erik, men så fort det blir tävling blir det lite trashank. Det har varit en hel del prestige mellan oss.

4. Jag tvingade länge min lillebror att stå i mål. Hamnade du i målet någon gång?

– Jo, vi hade ett par gamla målvaktsskydd som jag fick sätta på mig när vi spelade innebandy, haha. Den poistionen har jag fått ta.

5. Var är det mest prestige mellan er nuförtiden?

– Det måste vara golfen. Erik är klart bäst av oss. Äldsta brorsan (Joakim) är den ende av oss som har gjort en hole in one och det från man höra en hel del. Skulle vi gå ut på en golfbana nu blir det tjafs med poäng hit och dit och psykningar.

6. Hur är du på psykningar?

– Det känns som att äldsta brorsan är bäst på att komma in i huvudet på oss. Han är bäst på att veta vilka knappar han ska trycka på, i alla fall när det går bra för honom.

7. Vem i laget åker du helst på semester med?

– Lukas Pilö. Han är den jag är tajtast med i laget och vi umgås mycket på fritiden. Vi stör oss inte för mycket på varandra.

8. Du är uppvuxen i Stockholm, men har bott drygt sex år i Örebro. Var är hemma för dig?

– Det är ändå Stockholm. Jag har familj och allt där. Jag säger fortfarande att jag åker "hem" när jag åker till Stockholm. Men jag börjar känna mig mer och mer som en örebroare, men det är svårt att ta Stockholm från en.

9. Har du hittat något nytt intresse under coronapandemin?

– Inget nytt, men jag är mer hemma än annars. Därför blir det mer tv-spel, haha. Det blir att man socialiserar genom det i stället. Annars inget speciellt.

10. Hur många kaffekoppar dricker du per dag?

– Det kan nog bli fyra. Mer under hockeysäsongen. I omklädningsrummet fyller man på oftare.

11. Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig?

– Att jag får åka till något varmt ställe, ta en golfrunda och dricka någon kall bärs. Inte ha så mycket planerat. Men absolut en golfrunda.

12. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du välja?

– Jag skulle vara en skådespelare i Solsidan. Det är ett skönt gäng.

13. Vem av karaktärerna i Solsidan känner du mest igen dig själv i?

– Det är nog Alex (Felix Herngrens rollfigur) tyvärr, haha. Han är lite blyg och tillbakadragen. Jag har en tendens att hamna lite i stela situationer.

14. Vem var du i skolan?

– Jag gjorde inte mycket väsen av mig. Jag var där och gjorde det jag skulle. Det blev mycket hockey och det tog över.

15. Vilken var den senaste film du såg på bio?

– När jag var på bio senast? Det var nog den där filmen Lady Gaga och Bradley Cooper (A Star is Born).

16. Vilket är ditt bästa barndomsminne?

– Svårt. De bästa minnena är när syskonen började få sina barn och det är ganska nyligen, haha. Det är mer ett ungdomsminne, men det får blit det. Det är kul att se familjen växa och umgås med de små.

17. Vad är din favoritsyssla med syskonbarnen?

– De är inte så stora än, men de älskar att köra tittutleken och att sjunga barnramsor, med lite dans, haha. Det är mycket sånt.

18. Hur är din sångröst?

– Den är inte så bra, men dansrörelserna är bättre.

19. Om du bara fick äta en maträtt för resten av livet. Vilken hade du valt?

– Jag gillar mat, all mat. Men någonting jag har blivit förtjust i på senare tid är sushi. Det kan man kombinera på flera olika sätt.

20. Är du bra på att laga mat?

– Jag blir bättre och bättre. Nu har jag flickvän och hon lär upp mig lite och varierar mer. Det är därför sushin har kommit in i bilden.