Lista: Fem saker inför torsdagen

20 januari 2022 13:30
Lista

Torsdagens schema är decimerat till tre matcher på grund av pandemin. Inför dessa tre finns det dock saker att hålla ett extra öga på. Här är I Kikaren inför torsdagens matcher.


Får Frölunda fason på powerplayspelet?

Frölundas powerplay var ett fruktat vapen under hösten. Men på senare tid har det gått tyngre och en titt i statistiken säger att laget nu är sexa i ligan med 26,47 procents effektivitet. Under de senaste tio matcherna har man dock bara nätat sju gånger på 42 försök. Samtidigt har torsdagens motståndare, Linköping, hittat spelet i numerärt underläge. Laget har 80,00 procents effektivitet i boxplay under de senaste tio matcherna. Blir special teams nyckeln?

Hugger Hugg först mot Timrå?

Skellefteås Rickard Hugg har gjort matchens första mål vid två tillfällen den här säsongen. Det ena har kommit mot Timrå. Noterbart är att Skellefteå gjorde matchens första mål mot Timrå i de två tidigare mötena lagen emellan, och vann båda matcherna. Hugg har för övrigt gjort fyra matchvinnande mål under säsongen. Endast en spelare i hela SHL har gjort fler: Lagkompisen Oscar Möller (fem). Värt att notera är också att Timrå, som lag, har gjort matchens första mål vid 17 tillfällen - lika många som Skellefteå.

De trivs med motståndet

Växjö har tagit poäng i åtta raka matcher mot Leksand, av vilka man har vunnit sju. Senast Leksand tog tre poäng mot Växjö var den 31 oktober 2019. Skellefteå har sex raka segrar mot Timrå. De rödvita har inte besegrat Skellefteå i SHL sedan den 2 februari 2013.

Snabba siffror

Frölunda är, tillsammans med Växjö, det lag som har gjort minst antal mål på Linköping (5) den här säsongen. Skillnaden är dock att Frölunda har spelat två matcher mot Linköping, Växjö tre. Linköping, å andra sidan, är det lag som har gjort minst antal mål på Frölunda den här säsongen (3). Timrås Pontus Åberg har skjutit tolv skott på mål, med tre mål som följd vilket ger en skottprocent på 25,00. Flest skott på mål under säsongen av de spelare som spelar ikväll har Leksands Max Veronneau. Med 118 skott på mål är han ett bakom Rögles Adam Tambellini.

Formstarka spelare i kikaren

Bland de lag som spelar under torsdagen kan det vara värt att hålla ett extra öga på följande herrar: Linköpings Markus Ljungh har gjort tolv poäng (5+7) på de senaste tio matcherna. Timråbacken Joey LaLeggia har gjort 13 pinnar (4+9) och hans motståndare Jonathan Pudas har gjort 14 (3+11). Leksands Max Veronneau bröt en tre matcher lång måltorka senast och blev därmed först till 20 mål den här säsongen.