Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

3 oktober 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Adam Edström återvänt till Rögle och Daniel Marmenlind har förlängt sitt avtal med Malmö.


Edström tillbaka Rögle

I somras skrev Adam Edström, 21, kontrakt med New York Rangers. Han har varit med på deras camp, men nu står det klart att Edström återvänder till SHL. Han kommer att lånas ut av Rangers till Rögle den här säsongen.

Edström kom till Rögle 2019 och har gjort 144 matcher i klubben.

Marmenlind förlänger med Malmö

Daniel Marmenlind, 34, SHL-debuterade i Malmö förra säsongen. Han gjorde 31 matcher under sin debutsäsong och hade 90,5 i räddningsprocent. Han har inlett den här säsongen på ett övertygande sätt och nu har Malmö belönat honom med ett nytt kontrakt. Det nya avtalet sträcker sig till våren 2025.

– Vi är oerhört glada över att kunna förlänga kontraktet med Daniel. Han har visat prov på stort tålamod under hela sin karriär och målmedvetet tagit nivå för nivå i sin utveckling - via Division 1, HockeyAllsvenskan och sedermera SHL. Sedan han kom till oss har han utvecklats till en etablerad SHL målvakt. Daniel är oerhört seriös i sin träning, jobbar målmedvetet varje dag, säger Malmös sportchef Björn Liljander.

HV71 och Elvenes går skilda vägar

Inför den här säsongen värvade HV71 Lucas Elvenes, 23. Men nu har parterna kommit överens om att bryta kontraktet.

– Jag har haft en bra dialog med Lucas om läget. Han vill ha en annan roll än den vi just nu kan ge honom och därför har vi tagit beslutet om att gå skilda vägar. Vi önskar Lucas lycka till i sin framtida hockeykarriär, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Tidigare SHL-spelare klara för nya klubbar

Johan Alm spelade åtta matcher med Oskarshamn förra säsongen. Han har tidigare även spelat SHL-hockey med Skellefteå. Nu är backen klar för Djurgården.

Tomi Sallinen lämnade Brynäs efter den förra säsongen. Finländaren fortsätter sin hockeykarriär i tjeckiska HC Kometa Brno.