• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

Ingen spolning innan straffavgörande

4 september 2015 10:07

För att påskynda straffläggning efter mållös förlängning inför SHL nya rutiner till kommande säsong. Det blir ingen spolning av isen och båda lagen kommer att slå straffarna mot samma mål.


Efter mållös förlängning har under tidigare säsonger isen spolats innan den avgörande straffläggningen, men från och med kommande säsong får ismaskinen stå.

– Vi vill erbjuda publiken ett högre tempo, ett snabbare event, säger Johan Hemlin, sportchef för SHL.

Inför straffläggningen kommer nu i stället isen att skrapas med handskrapor. Tanken är att straffläggningen ska kunna starta senast två minuter efter avslutad förlängning.

Straffar mot samma mål

Beslutet om att bland annat spola ismaskinen har fattats efter diskussioner med spelare och ledare. Frölundas Joel Lundqvist är positiv till förändringen:

– Jag tror både publik och spelare känt att det tagit för lång tid emellanåt, att påskynda gynnar alla, en bra grej, säger Lundqvist.

En annan förändring i rutinerna är att målvakterna inte skall åka tillbaka till respektive spelarbås mellan straffarna, utan i stället placera sig i sarghörnet. Samtliga straffar skall enligt det nya beslutet också läggas mot samma mål, hemmalaget avgör vilken planhalva som ska användas.

– Det känns sportsligt att det är mot samma mål, tycker Joel Lundqvist men menar att det inte är någon fördel för hemmalaget att få välja planhalva.

– Nja, det är nog inte någon direkt fördel, men det är förstås bra för publiken. Nu kan man ju välja att ha straffarna på samma sida som sin hejarklack.