• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt

Finska publikfavoriter i Färjestad

14 maj 2018 10:00
FBK 2017/2018

Inför säsongen presenterade Färjestad två finska nyförvärv till backsidan. En offensivt spelskicklig back i Jesse Virtanen, och en tung fysisk back i Ilari Melart. Båda två har på en säsong blivit publikfavoriter i Karlstad.


Den svenska hockeypubliken hade lite bättre koll på Ilari Melart när Färjestad presenterade sin nya backduo i Jesse Virtanen och storväxta Melart.

Melart kom till Karlstad efter två säsonger i Luleå där han bjudit på fysiskt spel. Något som tilltalat publiken i Luleå. Det tilltalade också Färjestad som värvade Melart - och publiken i Karlstad blev också förförda av finländarens spelstil.

Med hela 94 utvisningsminuter förstår man att Melart inte var den offensivt sprudlande backen utan en rejäl pjäs som var i Färjestad för att hålla rent i egen zon. Något han lyckades bra med och med en förstaplats i utvisningsligan och en femteplats i tacklingsligan - förstår man att Melart inte är någon spelare man lätt tar sig förbi.

Jesse Virtanen

Efter två starka säsonger i Lukko i finska ligan kände Jesse Virtanen att det var dags att testa något nytt. Valet föll på Färjestad - och produktionen från backplats fortsatte i SHL.

För tredje året i rad så kom Virtanen över 30-poängsstrecket när han bjöd på sex mål och 24 assist under sin debutsäsong i SHL och i Karlstad. Hans fina poängskörd betydde en tredjeplats i backarnas poängliga och i Färjestads totala poängliga landade Virtanen in på en fin åttonde plats. Bäst av lagets backar.

Ilari Melart och Jesse Virtanen är två helt olika typer av spelare. Men i Färjestads färger har båda tillsammans bidragit med sitt typ av spel - och det har gjort spelarna och laget framgångsrikt.

Och publiken har fångat båda spelarna till sina hjärtan.