• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Återblick: Linköping HC

30 mars 2020 15:00
Återblickar

Vi fortsätter att blicka tillbaka på säsongen som gick, klubb för klubb. Nu har det blivit dags för Linköping, där forwarden Henrik Törnqvist ger sin syn på lagets säsong. ”En tuff start, men starkt av oss att vända på det och avsluta starkt", säger 23-åringen.


Tabellplacering: 11 (65 poäng)

Henrik Törnqvists kommentar : "En väldigt speciell säsong. Första halvan spelade vi inte alls så bra som vi kan. Vi blev bättre ju längre säsongen led och det kan vi ta med sig från den här säsongen. Början av säsongen var väldigt tuff med mycket motgång, men starkt av oss att vända på det och avsluta starkt."

Finns det någon brytpunkt där du kände att det vände?

– Det var ett tag innan vi började vinna matcher (från 21 januari och några vekor framåt vann LHC sju av nio matcher) som vi började spela bra hockey. Där någonstans tyckte jag att det vände. Det var några matcher vi var nära att vinna och till slut rann bägaren över och vi började vinna. Det är svårt att säga någon specifik grej som gjorde vändningen, utan vi fortsatte att jobba på och blev bättre och bättre.

Alla andra lag utanför topp-10 bytte tränare under säsongen. Är du överraskad att ni inte gjorde det?

– Nej. Abslut inte. Jag tycker klubben gjorde rätt som behåll Bert (Robertsson). Det är inte alltid där problemet ligger. De gick ut tidigt och sa att Bert skulle bli kvar och att de hade en långsiktig plan. Vi kämpade på och gjorde det ihop. Jag tycker klubben gjorde rätt att gå vidare på det som de hade startat.

Powerplay: 22,93 procent (6)

Törnqvists kommentar: "Vi hade en bra idé från början och har spelskickliga spelare. Får man lite flow i början och lite mål blir det lätt att det flyter på. Vi hamnade där och då vågar man slå de sista millimeterpassningarna, och de sitter på bladet. Vi hade bra självförtroende i powerplay och då är det lättare att man lyckas hålla i det."

Boxplay: 82,50 procent (6)

Törnqvists kommentar: "Vi har ett jättebra boxplayspel. Vi har några riktigt bra killar i den spelformen. De kämpar och täcker skott. Vi vann många matcher på slutet tack vare ett bra boxplay. Det ska de ha all cred för. Vi har jobbat hårt med det, och haft en bra plan."

Offensivt, antal gjorda mål: 118 (12)

Törnqvists kommentar: "Där finns det en del att jobba på. Vi behöver göra mer mål, så enkelt är det. Det kändes som att vi gjorde mer och mer mål på slutet av säsongen, och det hör väl ihop med att spelsystemet satte sig. Vi jobbade mycket på försvarsspelet i början för att det skulle sätta sig. Då kom offensiven lite i andra hand. När vi jobbade mer med offensiven gjorde vi också lite mer mål. Men som sagt, det finns lite att jobba med, men jag tycker det känns positivt."

Defensivt, antal insläppta mål: 139 (9)

Törnqvists kommentar: "Vi jobbade hårt med defensiven i början, som sagt. Vi hade en halvtung start där vi släppte in en hel del mål och det gjorde väl också att vi jobbade ännu mer med det. Defensiven har varit riktigt bra tycker jag."

Hemmaspelet: 41 poäng (12)

Törnqvists kommentar: "I Saab Arena tycker jag att vi har varit jättebra. Det är skönt att komma ut och spela inför våra fans. Om vi hade några tunga försluter på bortaplan så har fansen kanske hjälpt oss att vinna de där matcherna som har varit lite jämnare på hemmaplan."

Bortaspelet: 24 (11)

Törnqvists kommentar: "Jag tycker vi har spelat många bra matcher på bortaplan, men där hade vi en del snöpliga uddamålsförluster. Under stora delar av säsongen tycker jag att vi har spelat bra borta, men att poängen inte har kommit som vi kanske hade velat. Vi ledde några gånger, släppte in något mål och då blev det kanske lite panik och vi började fundera."

Blockade skott: 673 (3)

Törnqvists kommentar: "Karaktär och hjärta tycker jag den siffran säger. Vi har killar som älskar att blocka skott för laget. Vi har snackat om att offra oss för laget och det är positivt att vi ligger så högt upp i den statistiken.”

Linköpings…

…poängkung: Broc Little, 45 poäng (24+21)

…mest utvisade: Sam Lofquist, 68 min

…spelare med flest matchavgörande mål: Olle Lycksell, 3 GWG.

…tacklingsflitigaste spelare: Eddie Larsson, 98

…spelare med mest istid i snitt per match: Jonas Holös, 22:45 min/match