• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Tre finalister till månadens spelare i SHL

5 oktober 2017 15:00

SHL, C More och Scandic presenterar tre finalister till priset Månadens Spelare i september, tre spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den aktuella månaden.


Han kom som ett oprövat kort från HockeyAllsvenskan och AIK, men Michael Lindqvist visade direkt att han duger mer än väl på högre nivåer. Han har öst in poäng för Färjestad och är en spelare på mångas läppar efter de inledande matcherna.

Joakim Lindström, Skellefteå, vann poängligan i SHL förra säsongen och har fortsatt i samma stil även i september. Spelgeniet är lika viktig för sitt lag nu.

Ryan Lasch är även han en forna poängligavinnare i SHL, han tog hem titeln 2015/2016. Efter ett år utomlands har han återvänt till Frölunda och magikern har inte gjort någon i Scandinavium besviken hittills.

Sagt om finalisterna:

– Ryan Lasch och Joakim Lindström är ju ditsatta för att vara storspelare och jag tycker att det är imponerande att de klarar av den pressen. Michael å andra sidan kommer ju från HockeyAllsvenskan och imponerar ändå, han gör mål, poäng och kommer till avslut. Samtliga tre förtjänar att ligga topp 3 den här månaden, säger Niklas Wikegård, jurymedlem för Månadens spelare och kommentator på C More.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Juryn

Sanny Lindström, C More – ordförande

Lena Sundqvist, C More

Petter Rönnqvist, C More

Niklas Wikegård, C More

14 lagkaptener

Mathias Kemi, Scandic

Johan Svensson, Expressen

Henrik Sjöberg, Expressen

Tomas Ros, Aftonbladet