Truppen är uttagen till JVM 9-20 augusti

21 juni 2022 16:00
Internationellt

Förbundskaptenen för Juniorkronorna Tomas Montén har presenterat truppen som ska åka till Edmonton i Kanada i augusti. Det är en stark trupp med en stomme av välkända SHL-namn som ska försvara de svenska färgerna.


Efter att JVM i december avbröts i förtid och blev inställt på grund av covidutbrott kommer lagen istället att göra upp i en JVM-turnering i Edmonton under augusti.

Förbundskaptenen Tomas Montén gör sitt sista JVM och är mycket nöjd med truppens styrka, en trupp som består av spelare där merparten har erfarenhet av SHL-spel och är bekanta namn för SHL-publiken.

– Jag känner stor tilltro till truppen, som innehåller skickliga och spännande spelare. Vi har hög kompetens på varje position, säger Tomas Montén.

Som bekant har de senaste åren inneburit en hel del utmaningar inom ramen för pandemirestriktioner världen över. Det har påverkat de internationella mästerskapen och av den anledningen är det extra inspirerande enligt Montén.

– De sista två åren har varit speciella, inte bara för oss i hockeybranschen utan för hela världen. Det känns väldigt bra att årskullen 2002, efter att ha fått både U18 och U20-VM inställda tidigare, nu får möjlighet att spela ett VM. För dem och för oss ledare blir det lite av sista natten med gänget. Därför känns det fantastiskt kul att åka till Edmonton och få en möjlighet att avsluta på bästa sätt.

MÅLVAKTER
Jesper Wallstedt
Calle Clang
Carl Lindbom

BACKAR
Helge Grans
Emil Andrae
Mattias Hävelid
Måns Forsfjäll
Simon Edvinsson
Leo Lööf
William Wallinder
Joel Nyström

FORWARDS
Daniel Ljungman
Fabian Lysell
Åke Stakkestad
William Eklund
Linus Sjödin
Victor Stjernborg
Albert Sjöberg
Isak Rosén
Jonathan Lekkerimäki
Theodor Niederbach
Oskar Magnusson
Daniel Torgersson