• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

"Lite tjockare kan den nog bli"

17 november 2017 15:00
Stafettintervju

Mannen med Växjös tätaste skäggväxt, Linus Fröberg, valde att skicka frågan i veckans stafettintervju vidare till en gammal lagkompis. Även denna vecka kom det att handla om ansiktsbehåring.


Du får frågan först, sen får du gissa vem det är. "Fråga om hans mustasch, om han är nöjd med den."

– Lite tjockare kan den nog bli, men rätt så nöjd är jag skrattar Färjestads Joakim Nygård.

Vem är det som ställt frågan då?

– Kan det vara John Persson?

Nej det är det inte, men du kan få en ledtråd. Växjö.
– Ah, Linus Fröberg!

Han säger att du har lite att jobba på men att du i alla fall är stolt över den?

– Haha, ja men det är jag ändå!

Joakim Nygård och Linus Fröberg kom till Färjestads organisation samtidigt och började spela i deras J20-lag under säsongen 2011/2012. Fröberg fick chansen att testa på a-lagsspel under den säsongen medan Nygård fick vänta till säsongen efter. Därefter spelade de tillsammans till säsongen 2013/2014.

Hur väl skulle du säga att du känner Fröberg?

– Jag känner han väldigt bra, vi spelade ju tillsammans tidigare i Färjestad. Han är en skön person, bra skägg har han också!

Efter lite spelledigt med landslagsuppehåll har SHL äntligen dragit igång igen. Färjestad har börjat med att bege sig ut på en liten roadtrip till norra Sverige. Den 24-åriga forwarden tycker att det är skönt att vara igång igen.

– Det känns jättebra! Det är inte så roligt med landslagsuppehåll man får träna hårt men inte spela några matcher. Men det är jätteskönt att vara igång, vi är uppe här i Norrland på en roadtrip. Det är kul att komma iväg i några dagar med laget och spela lite matcher igen, konstaterar Nygård.

Du gör din sjunde säsong i Färjestad, hur kommer det sig att du blivit kvar där?

– Det är väl att jag trivs jättebra så jag ser ingen anledning att byta lag. Jag trivs här och känner att jag kan utvecklas bra här, då ser jag ingen anledning att flytta på mig, berättar stockholmssonen.

Joakim Nygård hade ett genombrott förra säsongen och gjorde sin poängbästa säsong på seniornivå. På 52 matcher noterades han för 16 mål och 13 assist, vilket gjorde att han hamnade på 29 poäng - femma i Färjestads interna poängliga.

– Jag fick ju framförallt jättebra kemi med en bra kedja med Johan Ryno och Alexander Johansson. Jag tog tillvara på mina lägen, det har väl varit mitt problem de tidigare åren att jag alltid skapat mycket men inte riktigt fått till det i avsluten. Jag fick bra med självförtroende förra säsongen och satte puckarna och hade bra kedjekamrater. Sen har jag ju den här gamla klyschan att man har blivit starkare och starkare på puck och allt sånt, men det blir man ju med åren. Man blir ju större och starkare för varje år som går, berättar Nygård.

Alexander Johansson har dock haft en tuff start på säsongen då han missade större delen av inledningen av SHL 2017/2018. Johansson gjorde comeback så sent som den 28 oktober, efter fyra matcher och två poäng fick han i matchen mot Luleå kliva av - skadad och saknades dessutom mot Skellefteå på torsdagen.

På tal om Johan Ryno och Alexander Johansson, hur skulle du beskriva eran kedja?

– Vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi har ju Ryno som är en jättesmart center och kan bara hålla klubban i isen i princip och sen har vi Alex som är väldigt stark på puck och jobbar stenhårt. Jag ska väl försöka åka mycket skridskor och öppna upp ytor och skapa lägen. Men jag tycker att vi kompletterar varandra väldigt bra med tre olika speltyper som får ihop det på ett bra sätt.

Efter succésäsongen senast har Joakim Nygård sitt mål för den här säsongen glasklart.

– Jag vill fortsätta vara en ledande spelare som producerar mycket, nu fick jag mycket utdelning förra året. Men jag vill ta ytterligare steg och göra mer poäng och mer mål. Nu får jag ju spela powerplay också så det är ju kul och det ger mig själv chansen att producera lite mer förhoppningsvis.

Vad är målsättningen för karriären då?

– Jag vill så klart nå så högt som möjligt, och ta mig till NHL är självklart målet. Det är en bra bit dit och jag behöver fortsätta jobba hårt, träna bra och lägga ned mycket tid.

Innan vi avslutar vårt samtal kommer vi till den kanske viktigaste frågan;

Vem ska vi prata med nästa vecka?

– Ta till .... och frågar hur...