• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec

Duon i bytesaffär - backarna går åt varsitt håll

23 januari 2019 11:45
Frölundas nyförvärv David Printz till vänster i rött matchställ, Timrås nyförvärv Filip Westerlund till höger i vitt matchställ
Nyförvärv

Frölunda och Timrå byter spelare med varandra och rutin ersätts med talang. I den ena riktningen gör David Printz flytten till Göteborg, i den andra tar Filip Westerlund klivet norrut.


SHL-duon har under onsdagen presenterat att lagen byter spelare över ett låneavtal säsongen ut. Samtidigt som Frölunda släpper 19-årige Filip Westerlund till Timrå ansluter nykomlingens backbjässe David Printz i motvänd riktning.

– Filip får en större roll däruppe, men vi var tydliga med att vi ville ha någon i motsatt riktning, berättar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström för den egna hemsidan och fortsätter;

– David är en rutinerad back som vi gillar. Han är stor, stark och erfaren och blir nyttig för oss.

David Printz är med sina 38 år en av ligans allra mest rutinerade spelare. Spel med AIK, Djurgården och Karlskrona och sejourer i både NHL och den tyska ligan dominerar försvarskuggens meritlista. Vad gäller unge Westerlund har det så här långt blivit totalt 71 SHL-matcher, samtliga med Frölunda.

– Filip är en ung högerfattad defensiv back med stor utvecklingspotential, fyller sportchefen Kent Norberg i för Timrås hemsida.

Övergången genomförs direkt och Filip Westerlund kliver rakt in i Timråtruppen till morgondagens match. Frölunda meddelar å sin sida att David Printz blir spelklar under veckan. Debuten kan komma att ske på lördag i mötet med hans tidigare klubb Djurgården.