• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Duon i bytesaffär - backarna går åt varsitt håll

23 januari 2019 11:45
Frölundas nyförvärv David Printz till vänster i rött matchställ, Timrås nyförvärv Filip Westerlund till höger i vitt matchställ
Nyförvärv

Frölunda och Timrå byter spelare med varandra och rutin ersätts med talang. I den ena riktningen gör David Printz flytten till Göteborg, i den andra tar Filip Westerlund klivet norrut.


SHL-duon har under onsdagen presenterat att lagen byter spelare över ett låneavtal säsongen ut. Samtidigt som Frölunda släpper 19-årige Filip Westerlund till Timrå ansluter nykomlingens backbjässe David Printz i motvänd riktning.

– Filip får en större roll däruppe, men vi var tydliga med att vi ville ha någon i motsatt riktning, berättar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström för den egna hemsidan och fortsätter;

– David är en rutinerad back som vi gillar. Han är stor, stark och erfaren och blir nyttig för oss.

David Printz är med sina 38 år en av ligans allra mest rutinerade spelare. Spel med AIK, Djurgården och Karlskrona och sejourer i både NHL och den tyska ligan dominerar försvarskuggens meritlista. Vad gäller unge Westerlund har det så här långt blivit totalt 71 SHL-matcher, samtliga med Frölunda.

– Filip är en ung högerfattad defensiv back med stor utvecklingspotential, fyller sportchefen Kent Norberg i för Timrås hemsida.

Övergången genomförs direkt och Filip Westerlund kliver rakt in i Timråtruppen till morgondagens match. Frölunda meddelar å sin sida att David Printz blir spelklar under veckan. Debuten kan komma att ske på lördag i mötet med hans tidigare klubb Djurgården.