20 frågor med Rasmus Bengtsson

4 mars 2022 10:00
20 frågor

Rasmus Bengtsson är näste spelare vi ska lära känna bättre genom 20 frågor. Här berättar den 28-årige Djurgårdsbacken att han är pedant i köket, att han håller på att läsa upp sina gymnasiebetyg samt om när han gjorde en hole in one.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

Linus Omarks förmåga att täcka puck.

2. Vem är svårast att möta i SHL?

– Min gamle vän Dennis Everberg (Rögle). Han är en jobbig forward att möta. Han är stark i kroppen och bra på att ta sig in mot mål.

3. Vilken var den senaste bok du läste?

– Just nu läser jag Harry Potter på engelska. Jag är inne på den tredje boken.

4. Hur kommer det sig att du läser böckerna på engelska?

– Det kändes lite väl att läsa Harry Potter på svenska, lite som en barnbok. Jag tänkte att jag skulle utmana mig själv lite och läsa dem på engelska.

5. Vilken är din bästa hockeyupplevelse?

– En delad plats mellan när vi gick upp i SHL med Rögle (2015) och junior-VM (2013).

6. Vem i laget åker du helst på semester med och varför?

– Jag tar med mig vår materialare, om jag får säga det? Anton Paulusson. Det hade blivit en rolig resa. Han håller på med mycket hyss. Han är social och rolig, det är alltid något som händer.

7. Vad var det senaste du googlade?

– Vi snackade om tågbanan som går uppe i Norrland, vad den har för namn. Jag trodde den hette Norrlandsbanan, men i Norge fanns det tydligen något som hette Nordlandsbanen. Så jag fick fel där, men det var min senaste googling.

8. När var du riktigt lycklig senast?

– Det var i går (läs: tisdags) när jag gjorde mål mot Luleå.

9. Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig?

– Då spelar jag golf och tar en trevlig lunch på det. Sedan kan man till och med gå ut och spela lite till om man är ett fint grabbgäng. Sedan avslutar vi dagen med en promenad längs havet i Skåne.

10. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du välja?

– Robinson. Det hade varit intressant med spelet bakom. Hur man ska agera socialt för att klara sig länge. Jag tror att jag hade klarat det rätt bra, men samtidigt är det lätt att säga när man sitter här hemma. Väl på plats kan man nog irritera sig på många saker och tappa sin taktik lite.

11. Om du kunde återskapa en dag i ditt liv, vilken skulle det vara?

– Då får det bli golf igen. Jag gjorde en hole in one en gång. Det var första och förmodligen sista gången.

12. Berätta lite om det.

– Det var på Umeå Sörfors Golfklubb. Det var jag, tjejens låtsaspappa och några kompisar till honom. Det var hål elva, med en järnnia. Det blev en studs och sedan högerspin i kopp och sedan kom jublet bakom mig.

13. Om du jämför känslan att göra en hole in one och att avgöra en bortamatch mot Luleå, som i tisdags. Vad slår högst?

– Då får jag säga ett avgörande mål. En hole in one kan nästan alla göra tror jag. En hole in one kan ju se lite olika ut. Det kan ju vara en rullande boll i 120 meter, och det kan alla lyckas med. Men det klart att det är speciellt. Skönt att ha det gjort.

14. Vem är din favoritidrottare, ej hockeyspelare?

– Fotboll är det jag följer mest. Jag har alltid gillat Manchester United och Wayne Rooney var viktig där under några år. Så jag säger Rooney.

15. Kan du berätta något som väldigt få vet om dig?

– Vad skulle det kunna vara? Jag pluggar upp mina gymnasiebetyg nu och det är det nog inte så många som vet. Jag fick a-lagskontrakt rätt tidigt i Rögle och på den tiden fanns det ingen bra lösning att kombinera hockeyn och skolan. Så jag hoppade av och därefter blev det aldrig att jag återupptog det. Men de senaste två åren har jag pluggat.

16. Hur fungerar det att kombinera nu?

– Det fungerar bra. Jag kör på 50 procent och kör ett ämne i taget. Det är skönt att ha något att göra vid sidan av hockeyn, även om skolan inte alltid är skitkul, haha. Nu är det samhällskunskap som gäller. Det är mycket kring FN och Nato, så det ligger bra i tiden.

17. Vilka hushållssysslor tycker du är roligast?

– Jag är rätt pedant när det gäller köket. Där måste det vara ordning och reda. Att plocka undan är viktigt för mig.

18. Är du intresserad av matlagning också?

– Ja, det skulle jag säga. Sedan pendlar det hur ofta det blir och vad jag lagar. På slutet har det blivit lite asiatiskt här hemma.

19. Om du bara får välja en maträtt att äta resten av livet, vilken väljer du då?

– Pasta carbonara.

20. Vilken film har du sett flest gånger?

– Star Wars-filmerna.