Lista: 5 saker att hålla koll på inför lördagen

25 februari 2022 15:00
I kikaren

För tredje gången den här veckan kommer det under lördagen att vara full SHL-omgång. Här är fem saker att hålla koll på under morgondagen.


Prideomgång

Den här veckan är det SHL Pride Week, som du kan läsa mer om här. Under hela veckan har pridetemat uppmärksammats digitalt, och veckan kulminerar i morgondagens prideomgång. Är du på plats på någon av arenorna kommer du garanterat inte att undgå att det är en speciell inramning, med syftet att belysa att hockey är en sport för alla.

50-årsjubileum för Malmö

Malmö Redhawks hade sin prideomgång i tisdags och anledningen till det är att det kommer att vara 50-årsfest i Malmö Arena i morgon. Malmö Redhawks grundandes 1972, alltså för 50 år sedan och det ska klubben uppmärksamma i samband med morgondagens match mot Oskarshamn. Att det är 50-årsfest kommer bland annat att märkas på att hemmalaget spelar matchen i snygga retrotröjor.

Färjestads fina powerplay-form

Färjestad hade det tungt i powerplay under säsongsinledningen. Kollar vi lagets statstik i numerärt överläge från premiären fram till årsskiftet utnyttjade de drygt 17 procent av sina numerära överlägen. Endast Örebro och Malmö hade presterat sämre i powerplay. Nu har dock värmlänningarna fått igång sitt powerplay rejält. De har gjort mål på 60 procent av sina numerära överlägen på de fem senaste matcherna. I morgon gästas de av rivalen Frölunda, som för övrigt är ligans näst bästa boxplaylag (80,65 procent i PK%).

Kan Timrå ta första segern mot Skellefteå sedan 2013?

3 311 dagar. Så lång tid har det gått sedan Timrå senast besegrade Skellefteå i SHL-sammanhang. Det man ska ha i åtanken är att Timrå sedan dess bara har spelat två säsonger i högstaligan. Men de sju matcher som har spelats sedan den 2 februari 2013 har samtliga vunnits av Skellefteå. Frågan är om Timrå kan få till ett trendbrott i morgon?

Poängsviter att hålla koll på

Frölunda är ligans formstarkaste lag och som vanligt är det Ryan Lasch som har visat vägen offensivt. Amerikanen har gjort elva poäng på de fem senaste matcherna. Dock blev han poänglös mot Skellefteå nyligen och därmed är det inte Lasch som har den längsta poängsviten i ligan just nu. Den platsen innehas i stället av lagkamraten Andreas Borgman samt Leksandsdsduon Carter Camper och Carter Ashton. Trion har gjort poäng i sju raka matcher. De skuggas av Färjestads Per Åslund och Malmöbacken Joakim Ryan, som båda har gjort poäng i sex matcher i följd.