• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

KHL-rutinerad center till Djurgården

5 november 2018 14:00
Nyförvärv

Det är den finske centern Petteri Wirtanen som under måndagen blev klar för stockholmarna. 32-åringen kommer att börja träna med laget direkt under landslagsuppehållet och kommer att tillföra fysik och rutin enligt Joakim Eriksson, sportchef hos Djurgården.


Petteri Wirtanen kommer senast från spel med TPS Åbo i den finska ligan, där har han noterats för tre mål och åtta assist på 17 matcher. Den 32-årige centern har dessutom stor rutin från KHL där han spelat över 250 matcher med Donbass Donetsk och Jokerit. Nu står det alltså klart att det landslagsrutinerade finländaren är klar för Djurgården.

– Petteri har en stor erfarenhet av slutspelshockey i såväl KHL som Liiga. Han har också spelat en hel del för Finland på internationell nivå och därför ser vi att han kan ge oss ytterligare stabilitet i vårt unga lagbygge inför resten av säsongen och vårens slutspel, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Kontraktet med Petteri Wirtanen gäller till säsongens slut och 32-åringen börjar träna med laget direkt under landslagsuppehållet.

– Petteri är en gedigen tvåvägscenter som är van att spela viktiga moment i fem mot fem och boxplay. Han är fysiskt stark och kommer komplettera vår centersida på ett bra sätt, avslutar Eriksson.