• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec

KHL-rutinerad center till Djurgården

5 november 2018 14:00
Nyförvärv

Det är den finske centern Petteri Wirtanen som under måndagen blev klar för stockholmarna. 32-åringen kommer att börja träna med laget direkt under landslagsuppehållet och kommer att tillföra fysik och rutin enligt Joakim Eriksson, sportchef hos Djurgården.


Petteri Wirtanen kommer senast från spel med TPS Åbo i den finska ligan, där har han noterats för tre mål och åtta assist på 17 matcher. Den 32-årige centern har dessutom stor rutin från KHL där han spelat över 250 matcher med Donbass Donetsk och Jokerit. Nu står det alltså klart att det landslagsrutinerade finländaren är klar för Djurgården.

– Petteri har en stor erfarenhet av slutspelshockey i såväl KHL som Liiga. Han har också spelat en hel del för Finland på internationell nivå och därför ser vi att han kan ge oss ytterligare stabilitet i vårt unga lagbygge inför resten av säsongen och vårens slutspel, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Kontraktet med Petteri Wirtanen gäller till säsongens slut och 32-åringen börjar träna med laget direkt under landslagsuppehållet.

– Petteri är en gedigen tvåvägscenter som är van att spela viktiga moment i fem mot fem och boxplay. Han är fysiskt stark och kommer komplettera vår centersida på ett bra sätt, avslutar Eriksson.