• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar

Vägen till final för Brynäs

15 april 2017 12:25

Efter att ha besegrat Linköping i kvartsfinal och Frölunda i semifinal är Brynäs nu framme i SM-final igen för första gången på fem år. Senast slutade det med guld. Frågan är hur långt resan räcker denna gång?


Kvartsfinal: Linköping-Brynäs 2-4 i matcher

Brynäs rivstartade kvartsfinalserien mot Linköping med att vinna med klara 6-0 på bortaplan. Det satte tonen för detta offensiva slutspelslag. Något Linköping kom att ha problem med under stora delar av kvartsfinalserien. Brynäs hade hela tiden kommandot i matchserien och efter en lång förlängning i den fjärde matchen hade Brynäs gått ifrån till 3-1 i matcher.

Linköping reducerade matchserien till 3-2 innan det var dags för Brynäs att stänga butiken hemma i Gavlerinken Arena. Och man gjorde det med stil och på samma sätt som man öppnade kvartsfinalen. Storseger med 6-0, och Brynäs var i semifinal, mycket tack vare en stekhet förstakedja med Oskar Lindholm, Jesper Jensen och Kevin Calrk.

Semifinal: Frölunda-Brynäs 3-4 i matcher

Brynäs rivstartade även semifinalspelet på samma sätt. Efter två spelade peridoer i den första matchen ledde man med 4-0 mot Frölunda. En ledning som höll på att försvinna men Brynäs segrade och hade en stark start direkt i matchserien. Men Frölunda bet tillbaka, vände på matchserien innan lagen följde varandra hela vägen till 3-3 i matcher.

En sjunde och helt avgörande match krävdes för att skilja på lagen och den ägde rum i Scandinavium. Där drog Brynäs det längsta strået efter seger med 3-1. Semifinalseriens stora hjältar för Brynäs blev Kevin Clark som stod för inte mindre än två hattricks, Oskar Lindblom som gjorde åtta poäng, varav tre i match sju, samt unge burväktaren Felix Sandström.