• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

14 januari 2019 13:30
Profilbilder som visar de sex uttagna spelarna mot en isig bakgrund.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå (2)
Var tillsammans med Djurgårdens Adam Reideborn ensam målvakt om att spela och vinna två matcher under föregående vecka. Lassinantti landade två mycket stabila insatser när hans Luleå tog hem en dubbel i back-to-back-mötet med Örebro. Allra mest klev målvakten fram i torsdagens hemmamöte, där ett stundtals tillbakatryckt Luleå ändå vann med 4-2. På lördagen fortsatte Lassinanttis storspel och han avslutade veckan med 94,44 i räddningsprocent och endast tre insläppta mål.

Backar

Ryan Gunderson, Brynäs (3)
Med 29:02 snittade backen överlägset mest istid av alla ligans spelare under veckan. Gunderson var tongivande i 2-1-segern över Frölunda genom sitt kvitteringsmål i mittperioden och senare en assist till avgörandet. Brynäs föll visserligen i lördagens match, men först efter förlängning och lagets amerikan var på isen vid ett av de två gjorda målen. Den mycket starka spelveckan ger Ryan Gunderson säsongens tredje uttagning i Veckans lineup.

Daniel Bertov, Rögle (1)
En som däremot gör sin debut här är Daniel Bertov. Försvarspjäsen hade även han gott om speltid och klockades efter backkollegan Kodie Curran för mest minuter i hela Rögle. Noterbart är att Bertov på sin istid var inne på hela fyra mål framåt - och samtidigt bara ett bakåt. En assist i derbyvinsten över Malmö får dessutom fungera som ytterligare motivering för Rögles 26-åring.

Forwards

Trevor Mingoia, Rögle (1)
Hela Skånederbyts gigant är självskriven på den här listan. Med två mål och en assist var Trevor Mingoia stor hjälte när Rögle malde ner ärkerivalen Malmö i torsdags. Formen höll även i sig över helgen, där laget visserligen förlorade men där Mingoia stod för tröstmålet i 1-3-nederlaget mot HV71. Amerikanens fyra poäng var mest i hela SHL under veckan och Rögle tycks alltmer ha värvat in ett riktigt guldkorn.

Jacob Josefson, Djurgården (3)
Skadebreaket skapade ett långt avbrott i poängproduktionen, men i lördags var Josefson äntligen tillbaka i gott slag. Efter att ha öppnat veckan med 18:34 i istid och starka 70 % i vunna tekningar i bortavinsten över Skellefteå exploderade centern hemma på Hovet. När Linköpings knäcktes stod Josefson för dubbla powerplayframspelningar, innan han sydde ihop segern i slutminuterna. Jacob Josefson avslutade matchen på ett mål, två assist och en given återkomst i Veckans lineup.

Tim Söderlund, Skellefteå (1)
Flytten hem till Skellefteå har gjort ungtuppen mycket gott och det är inte bara på den här listan som Söderlund utmärker sig. Från sin plats i fjärdekedjan svarade forwarden för en fenomenal vecka, med ett mål och två assist på poängkontot. I den hyperviktiga bortasegern över Timrå var det 20-åringen som visade vägen genom att tidigt ge Skellefteå ledningen. 4-0 i målfördelning på sin beskedliga istid ger högsta möjliga betyg till Tim Söderlunds vecka.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger som spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.