• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Idag 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar

Växjö värvar center från Linköping

9 april 2019 08:45

Växjö meddelade igår på sin hemsida att de värvar från rivalen Linköping. Centern Fredrik Karlström lämnar Östgötaslätten efter två säsonger och har nu skrivit ett tvåårskontrakt med smålänningarna.


Fredrik Karlström är född och uppvuxen i Stockholm och gick AIK:s hockeygymnasium där han var framträdande som junior. Inför säsongen 2017/2018 flyttade den unge talangen till Linköping där han spelat de två senaste säsongerna. Centern har noterats för 15 poäng (6+9) på sina 80 spelade matcher, och har även 53 Allsvenska matcher i bagaget med AIK.

– Vi tittade mycket på Fredrik innan han gick till LHC men valde Elias Pettersson som ung lovande prospect, även om vi inte direkt ångrade vårt val har vi fortsatt att följa Fredrik. Jag tycker personligen att det finns betydligt mer att ta ur Fredrik och det hoppas vi kunna göra tillsammans över de två kommande åren, säger sportchefen och VD:n Henrik Evertsson till Växjös hemsida.

Karlström själv är förväntansfull att komma till sin nya klubb och utvecklas ännu mer.

– Det ska bli otroligt roligt att spela för Växjö. Det är en toppklubb där jag vill ta nästa steg i min utveckling, säger en förväntansfull Fredrik.

Kontraktet med centern är skrivet på två år.