• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

"Det har varit frustrerande"

12 oktober 2017 09:15
Stafettintervju

Efter att Brynäs Aaron Palushaj inlett stafettintervjun för två veckor sedan utsåg han Malmös Andy Miele som nästa intervjuobjekt. Han skickade oss vidare till en gammal lagkamrat till honom och någon Miele faktiskt spelar mot ikväll.


Intervjuserien, stafettintervjun, har skördat sitt tredje offer. Efter Brynäs Aaron Palushaj och Malmö Redhawks Andy Miele är det nu dags för, ja vem då? Vi börjar dock i vanlig ordning med frågan.

"Vilket brödraskap skulle du ha velat tillhöra på universitet i Wisconsin och varför?"

– Haha, det är en bra fråga. Jag skulle förmodligen vara en "kappa sigma", de umgicks alltid med de sötaste tjejerna.

Vem ställer frågan?

– Det är Andy Miele till hundra procent. Han ställde frågan för att han visste att jag skulle börja skratta. Vi spelade ihop de senaste tre åren och han gick på Miami University och jag på Wisconsin. Vi hade kontakt med varandra, vi kommer jättebra överens.

Ja, vem pratar vi med undrar ni? Han var Andy Mieles lagkamrat de senaste tre säsongerna i AHL för Grand Rapids och Leigh Valley och på de tre säsongerna gjorde han 118 poäng. Vi pratar om Linköpings Mark Zengerle som ikväll ställs mot just Andy Miele och Malmö.

– Ja, precis! Det ska bli roligt att mötas, det ville jag inte missa. Vi har spelat ihop alla år sedan jag blev proffs och det ska häftigt att stå på motsatta sidor.

"Tufft att göra mycket poäng"

28-åringen har som han berättat missat de tre senaste matcherna med skadebekymmer men bekräftar att han gör comeback mot Malmö.

Linköping har de senaste säsongerna lyckats fantastiskt bra med sina importer och spelare som Broc Little, Andrew Grodon, Garrett Roe, Jeff Taffe med flera har fullkomligt öst in poäng. På förhand trodde nog många att Zengerle skulle göra detsamma, men starten på säsongen har varit tung med fem spelade matcher och noll poäng för amerikanen.

– Ja, det har varit frustrerande, men det kommer att vara tufft att göra mycket poäng i SHL, men jag ska slita för att göra dem, berättar Zengerle och utvecklar:

– Jag tycker att det är en väldigt bra liga. Alla är vältränade, smarta och det är en tuff liga att göra mål i. Chanserna kommer inte ofta och det gäller att ta tillvara på alla chanser man får.

Det blir lite av en nystart för dig nu, kommer det att lossna nu?

– Att jag varit borta några veckor med skada kan faktiskt hjälpa mig lite grann, tror jag. När man inte spelar är livet ganska tråkigt. Jag har fått se några matcher och fått ett annat perspektiv på saker. Det jag sett och upptäckt hoppas jag kunna ta med mig ut på isen. Sedan var det positivt att få ladda om batterierna och få, som du säger, en färsk start.

Har det varit tufft att anpassa sig till livet här? Har det påverkat prestationerna?

– Det har varit en omställning, men att alla pratar riktigt bra engelska har hjälpt till att göra omställningen enklare. När jag först kom var jag lite blygare och kände mig för. Nu tycker jag att jag börjar komma tillrätta och bli lite tryggare. Jag tror det visar sig på isen också. Jag börjar att lära känna lagkamraterna, tränarna och alla runtomkring nu.

"En fröjd att se dem"

Zengerle får frågan om han blivit imponerad av något lag eller spelare i SHL under den korta tid han varit här. Hans svar är snabbt och tydligt.

– Derek Roy är fantastiskt rolig att titta på. Han är skicklig och har varit ledande i NHL, jag försöker lära mig mycket av honom. Vi har två andra veteraner i laget i Tony Mårtensson och Niklas Persson som är helt fantastiska trots sin ålder. De är så smarta och det är en fröjd att titta på dem och framförallt spela med dem.

Linköping har fått en tung start på säsongen och Zengerle har alltså fått se de tre senaste matcherna från läktarplats, en övertidsseger mot Luleå och två förluster mot Örebro.

– Trots att vi förlorade de två senaste tycker jag att vi gjorde det bra och så här långt har turen verkligen grinat oss i ansiktet. Fortsätter vi att spela som vi gjort, så är jag övertygad om att puckarna kommer att börja studsa åt vårt håll. Istället för att få med oss en eller noll poäng kommer två- och trepoängarna att ramla in.

"Jag har en bra en..."

Linköping som alltså står utan vinst i Saab Arena har nu en riktigt bra chans att lyckas ta en då laget har tre raka hemmamatcher. Malmö ikväll, Frölunda på lördag och Djurgården på tisdag.

– Det är tufft att vi inte lyckats ta tre poäng, eller en seger hemma ännu, men lyckas vi ta en ikväll kommer det vända för oss och vi tar en till och en till. Vi behöver något att bygga vidare på, få självförtroende ifrån och sedan blir allt roligare.

Din första poäng, kommer den också ikväll?

– Jag hoppas verkligen det. Jag har verkligen haft mina chanser i de matcher jag spelat. Jag ska försöka att fokusera på helheten och jag tror att om jag gör det så trillar poängen in till slut.

Då har det blivit dags för Zengerle att välja nästa spelare vi ska ringa till och efter lite betänketid utbrister han:

– Jag har det, jag har en bra en! Ring till J...